Donkeykicks och plankan

Två väldigt bra övningar! Jag behöver dock extra vikter när jag kör donkeykicks om jag ska känna i ben och rumpa. Annars måste jag göra hur många som helst. Men det tar mer om man sträcker upp hälen först och inte tårna i luften, då sträcker man ut muskeln och den får jobba mer.
 
Men plankan brukar jag först göra en vanlig i 1.5 min. Sen gör jag en där jag tar ut ett ben åt sidan åt gången och ibland även går upp på alla fyra och sen tillbaka. Men det är inte alltid jag kan det på gymet för oftast har jag ätit ganska nära inpå träningen och jag blir så rapig och är rädd att spy upp det haha. Man trycker ju ihop hela bålen. Mountain climbers är ännu värre om man ätit strax innan :P Därför gör jag alltid magövningarna allra sist.
 
 
 
Tänk på att dra fram hela bålen mot brösten och in med rumpan. Man ska hela tiden känna spänningen i magen och inte i svanken. Då är det bättre att vila och göra en till eller göra den på knä :)
Efter förlossningen började jag på knä för bålen va väldigt svag, sen körde jag 20 sek på fötter och sen har jag ökat efterhand.


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Fitnessmom

Work for it!

RSS 2.0