Uppfostran

En sak som jag vet jag skulle störa mig mycket på är om nån skulle säga hur jag ska uppfostra Vincent. Alla har olika syn på uppfostran och man känner ju sitt barn bäst själv. Jag och Danny har samma åsikter och värderingar när det gäller uppfostran vilket är väldigt viktigt. Annars blir det lätt bråk om man tycker olika i den punkten. 
Vi vill tex inte ge Vincent skräpmat, godis och annan skit för tidigt. Vi ska försöka vänta med sånt så långt det bara går. Jag kan inte förstå och kommer aldrig göra när föräldrar ger mcdonalds till sina 2-3 åringar som man sett flertal gånger! 
Vi vill inte några ska ge han godis när de passar han om vi inte börjat med sånt än, det som de inte ätit av kan de inte sakna. Sen när han blir äldre börjar vi med lördagsgodis. En annan sak som vi tycker är väldigt viktigt är att stå på sig, inte låta han vinna genom skrik. Vad lär de sig då? Jo att de får som de vill när de skriker. Om han vill ha en godis på Ica och vi säger nej. Ja då är det ett nej. Det kommer han lära sig sen och helt enkelt respektera det än o tjata. Det kanske är jobbigt vissa gånger men man ska stå på sig och visa att det är vi som bestämmer. Det gäller det med allt. Jag vet själv att tjat funkade. Då tjatade jag ju och fick som jag ville, om det inte hade hjälpt hade jag ju slutat med o tjata. 

Denna bilden har inget o göra med min svärmor :P Men däremot kan Danny behöva lite mer uppfostran haha. Som tex att städa efter sig..



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Fitnessmom

Work for it!

RSS 2.0