Hösten 2012

Jag va väldigt onyttig under min graviditet och tränade inget alls. Jag mådde väldigt illa de första 12 veckorna och det gjorde att jag bara kunde äta det jag va sugen på. Och jag va ju sällan sugen på nåt nyttigt så det blev mest pommes typ och godis på dagarna. Vissa som är gravida går ju ner i början för de mår illa och inte äter så mycket, jag åt inte mkt men bara onyttigt så jag gick ju upp endel i fett under graviditeten.
Så det är ändå kul att jag hunnit gå ner allt det extra fettet plus lite till på mindre än 5 månader. Benen är ju smalare än innan graviditeten. Däremot hade jag smalare midja innan men det kommer väl. Midjan va ju rejält uttöjd innan förlossningen så det kan ju ha med det att göra. För känner att jag ändå är fast där.
 
Så man behöver inte få dåligt samvete för man äter onyttigt när man är gravid och tänka för mycket på hur kroppen påverkas, för det är inte lätt att äta det man hade velat när man mår så illa. Tex stark mat mådde jag illa av, och lukten av stekt mat behöver jag inte tala om. Kunde knappt stå i köket när Danny stekte sitt kött.
Det går att träna tillbaka den på rätt kort tid om man verkligen försöker och gör det som krävs. Det tar ju olika lång tid beroende på hur påverkad kroppen blir. Men alla kan bli fit efter en graviditet. Bara för man fött barn betyder det inte att man inte kan eller kan skylla på det. En övervikt kan alla få bort oavsett om man har barn eller ej, men däremot överskottshud går inte träna bort eller bristningar. Men det är en annan sak.
Jag menar att det inte är svårare att bli smal för man gått igenom en graviditet, anledningen att många går upp mycket under och efter en graviditet och stannar så är väl för att de prioriterar annat, att kanske va hemma med sitt barn, man får mer jobb hemma så man kanske inte orkar lägga energi på att ändra livstil osv. Men om man bara vill så kan alla ändra livssstil till det bättre och röra på sig dagligen. Det tar inte mycket tid av ens dag. Laga mat ska man ju ändå göra och det tar inte längre tid att laga nyttigt.
 
Jag har alltid haft en bild att när man blir mamma så har man oftast endel extrafett och man blir allmänt större, man slutar bry sig om sitt yttre och klär sig bara bekvämt. Det va så jag va rädd att bli, att jag skulle ändras efter en graviditet. Att jag inte skulle orka bry mig om mitt yttre och "förfalla" haha. Vet inte varför jag har den bilden i huvudet, kanske för jag sällan ser vältränade och snygga mammor ute? Inget fel i det men jag hade inte velat ha det så. Vill fortfarande känna mig attraktiv oavsett om jag är mamma eller inte. En bebis ska inte ändra hur jag är och jag vill vara likadan efter en graviditet som innan.
 
 
 
 
Här ser man att jag är mer rak i kroppen. Just därför vill jag få fram min midja. Sen är ju brösten endel förstörda. Ojämna och större mellanrum. Får fixa det senare när pengar finns och vårt andra barn är fött. Vet dock inte hur. Framflytt skulle nog va bättre för mig.
På andra bilden står jag med fötterna ihop, vet inte hur jag står på förebilden men de är endel smalare :)
 
 
 


Kommentarer
Sara

Tycker det ser förbaskat bra ut, du ser ju förfan nästan fastare ut nu än förebilderna?! Se till och ät ordentligt så du bygger upp muskler så kroppen inte "äter av dig själv" hela tiden. Bra med aminosyror, kroppen återhämtar sig snabbt/snabbare med den hjälpen, men mat är fortfarande jätteviktigt. Kul att se att du ligger i så bra :) ocj brösten..? Jag fattar inte?:p nog mest småfel so du själv ser då du ser dem varje dag:)

Svar: Tack så mkt! Ah jag äter rätt mkt. Eller jag äter regelbundet och hoppar aldrig över måltider och ser till att jag får i mig tillräckligt med protein.
Vet du hur de funkar om kroppen kan äta av musklerna trots om man äter mkt protein men lite av det andra? Eller behöver man äta mkt kolhydrater och fett med?
Malin

2013-11-18 @ 18:39:18
Sara

Du behöver av allt för att orka, men man kan ju alltid reglera hur mycket. Största delen protein för att bygga muskler, sen mindre del fett och kolhydrater. Man kan ju välja fettet så man får i sig bra grejer, typ nötter avokado, linföolja, kokosolja och så.. Och riktigt smör om du ska steka grejer. Kolhydrater behöver du för att ladda inför din träning. Det är ju så olika vad för muskler man vill bygga. Ska musklerna bara bli stora så är det störst andel protein som gäller, ska man uthållighetsträna är det mycket kolhydrater som gäller för att fylla glykogendepåerna. Prova dig fram vad du gillar bäst.
Jag tänkte för en tid sen att jag skulle gå ner några kilon med lchf men den omställningen var horribel.. Jag är ju uthållighetsutövare(volleyboll 3 h åt gången då äter man även under träningen) I need my carbs to function men även där kan man välja, sötpotatis, mindre mängd potatis, råris, pasta äter jag bara de gånger det blir lasagne. Fortfarande stor del protein i det mesta jag äter(är inte superfit men grundstark iaf)

Om du vid senare tillfälle vill börja med löpning och så så får du fylla ut kosten med mer kolhydrater.
Men sålänge du leker på gymmet så se till att få i dig ordentligt med protein och mindre andelar av det andra. Mycket handlar om timing i maten med. Min sambo som bygger mycket muskler han äter kolhydratrikt under förmiddagen för att ladda för träning och efter träning är det liten mängd snabba koldhydrater och sen kör man på med proteinet. Kött, fisk, kyckling och kokta grönsaker är vad middagarna oftast består utav. Förstår du konceptet?

Och för att svara på frågan, när du gör av med mer energi än du stoppar i dig då tar kroppen av det som finns näst tillgängligt = musklerna. Ska du bygga så måste du ligga på pluskontot i energi. Och vad energin ska bestå av bestämmer du. Aminosyrorr är bra att dricka under och efter träning då de är byggstenar till muskler i dess finaste form. Nör du äter protein omvandlar kroppen detta till aminosyror för att bygga muskler.

Förvirrat, ja. Ovanpå detta är alla olika hur mycket energi man förbrukar och hur snabbt osv.

Svar: Tack så mkt för ett så utförligt svar :)
Jag äter nog ungefär som din sambo då. Fokuserar mest på att äta kolhydrater innan träning och mer protein/kalorisnålt på kvällen. Men äter rätt mkt protein just nu. Men me tanke på att jag rör på mig mkt och äter rätt små portioner så ligger jag nog på ett underskott. Men ändå växer musklerna. Så tänkte om de verkligen tar från musklerna då. Kanske beror på att mitt proteinintag är så högt.
Håller med att kolhydrater är bra att ta för energi så man orkar. Sålänge det är långsamma kolhydrater och näringsrika :)
Malin

2013-11-18 @ 23:59:42


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Fitnessmom

Work for it!

RSS 2.0