Köttfärsomelett i ugn
Väldigt god och väldigt enkel måltid! Smakade väldigt likt den andra köttfärsgratängen jag brukar göra men det är ägg i istället och hade ingen ost över. Men det kan man ha också :)
Receptet:
Sätt ugnen på 200grader.
Hacka 1 lök och pressa två vitlöksklyftor och bryn i stekpanna. Tillsätt 400g köttfärs och bryn tills den är genomstekt. Salta och peppra. Häll i 3 msk vatten, 2msk tomatpure och hackad färsk timjan eller andra kryddor man gillar.
Vispa 4 ägg, 1 dl grädde och oregano och häll i en smörad gratängform. Grädda i ugnen i ca 8-10 min. Ta ut och lägg på färsen. Höj värmen till 225grader.
Blanda 1 dl grädde, 0.5-1dl creme fraiche och häll över färsen. Strö riven ost och lägg på cocktailtomater ovanpå. Grädda ca 10 min tills osten fått färg.
Mycket protein och fett men lite kolhydrater
Kommentarer
Trackback