Vincent har fått ett eget rum

Eller ett eget rum fixade vi långt innan han föddes hihi. Men nu tycker vi han är så stor och sover så bra på nätterna att vi satte tillbaka hans spjälsäng i hans rum igår.  Det va nämligen en i mammagruppen som sa hon hade gjort det och efter det sov bebisen hela nätterna utan att vakna. Vincent vaknar ibland, oftast vid 4-6. Men jag tror det beror mest på att han blir väckt. Danny går ju upp vid 4 och de störs nog mer när de sover jämte en. 
Så vi får se hur detta går! :) Det är iaf superskönt att ha sängen där för nu är det mycker luftigare i sovrummet, jag kan gå till min sida av sängen och lägga mig och slipper krypa över sängen. Sen ser det mycket bättre ut i Vincents rum. Vi har ju bara skötbordet där så det ser mest rörigt ut när den inte stod där.
Så hur gick det? Han somnade som vanligt, redan vid 9 igår. Men han vaknade mer än vanligt, somnade om direkt när han fick nappen. Sen åt han vid 12 och halv 5. Han kanske känner sig lite orolig att vi inte är nära. Men det är bara bra att vänja han redan nu, destu äldre han blir destu svårare sen. Läst om många som haft problem att vänja de sova i eget rum och bara springer in till mamma och pappa.
Men tycker det kan va skönt o ha lite distans från honom, det blir en annan sak när man kommer till han på morgonen och han ligger där :) Sen känns det lite mysigt att gå in i hans rum och va med han där.
Vincent vaknar i stort sett alltid vid 8tiden. Men han skriker aldrig när han sovit färdigt utan han pratar alltid med sig själv. Så när jag vaknar av hans prat vet jag att det är dags att gå upp haha <3
 


Jag hade vilodag igår, kände mig så mör i kroppen och väldigt trött. Så jag stannade hemma och städade hela dagen och möblerade om datarummet. (blev nog inte så mycket vila trots allt). Sen lastade jag på hela bilen med skit som Danny körde iväg till tippen. Det är såå skönt att ha detta avklarat, ett rent hus och lite nytt :)
 
Katterna blev ju nyfikna direkt när nåt inte står på samma plats.
Det är väldigt svårt att möblera datarummet snyggt för rummet är så stort och det är bara ett datarum. Hade varit snyggt med en bäddsoffa eller nåt där inne. Och en annan byrå, den bruna har vi bara där för vi inte har ett annat ställe att ha den på :P'
 
Här sitter jag rätt mycket om dagarna så det är skönt man gjort det liite mer hemtrevligt och rengjort allt!
 
 
 
 
Somnade direkt när jag la han i sängen igår. Lite förvånad va han men han är nog mest stolt han får ett eget rum <3
 
 
 


Kommentarer
Moa

Kan inte du skriva ett inlägg om hur dina kvällsrutiner ser ut med Vincent? Har en liten tjej på 4 månader som jag funderar på börja sova i sitt eget rum så hade vart kul o höra hur du gör/gjort?

Svar: Hej:) det kan jag göra. Kan skriva om det idag/imån. Har egentligen inte några speciella rutiner men kan skriva hur vi gör :)
Malin

2013-11-20 @ 13:39:51
Jenny

Vilmer var lite knorrig de första dagarna i sitt rum men det blev bättre fort! Han fick ju också börja sova i eget rum när han blev 4 mån och har sen dess sovit hur bra som helst! :) Fram till typ 7 mån sov han 20-07 och nu (10 mån imorgon) sover han från 19-19.30 till 07-08 :) Kan knappt minnas när vi sist hade en dålig natt :P

Svar: Gud vad skönt. Är ju perfekt om de sover så länge ;) 8 på morgonen är ju helt lagom.
Hoppas Vincent med börjar sova hela nätter regelbundet :)
Malin

2013-11-20 @ 14:09:46


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Fitnessmom

Work for it!

RSS 2.0