Föräldrargrupp 2

Idag va det dags för föräldrargrupp, nästa gång blir om två veckor igen och efter det varje måndag.
Idag gjorde vi babymassage, det verkade Vincent gilla, (fast hans fokus var mest på tjejen jämte). Börjar redan spana in tjejer! Alla låg i ring och vi masserade ben och mage denna gång. Va rädd Vincent skulle somna under massagen då han inte sovi på hela dagen men han höll sig till efter :) Är så typiskt han är extra vaken på förmiddagen idag haha. Försökte natta honom i 2 timmar utan resultat.
 
Detta med föräldrargrupper tycker jag är en väldigt bra grej, att dels få komma ut o träffa andra människor som är på samma plan i livet, att bilda familj, och tycker det är väldigt kul att få se så många andra söta bebisar och hur dom är. Vincent är ju äldst med 1 veckas marginal till 1-2 månader ca. Men han är såå stor!
Kunde knappt hålla mig för skratt när vi mammor satt där i ring med bebisarna men Danny satt Med Vincent i soffan, Vincent va hellugn och tittade på alla bebisar medans alla andra skrek.
 
Jag är helt ärlig när jag säger bebisskrik är det värsta ljudet som finns, för det för med sig stress, frustration, orolighet, irritation och många andra känslor, ibland orkar man bara inte höra ljudet. Fast det är en helt annan sak att höra andra bebisar skrika, för där har jag inget ansvar. Det är när ens eget barn skriker det är jobbigt.
 
En sak jag tycker är lite tråkigt med föräldrargruppen hittills är upplägget. Hur ska man lära känna föräldrarna när man sitter i en ring och en frågar oss allmänna saker om föräldrarlivet. Eller som idag, då satt vi i ring och masserade, då va ju massagen i fokus och på hon som visade hur vi skulle göra. Sen så säger hon att hon kommer tillbaka om 30 min så kan vi föräldrar prata. Det blir så himla krystat, att man måste prata. Sen säger hon att nästa måndag kan man ju boka in promenader, fika osv, men att vi får göra det på eget ansvar, men man tar inte så lätt intiativet till det när alla är tysta.. Så upplägget får gärna ändras så man gör mer aktiviteter. Typ att hon som leder det annordnar att alla går en promenad, att vi tar med fika, eller vadsom, iaf nu i början för det är svårt att ta det intiativet själv när man inte känner nån. Men det blir kanske lättare att umgås efter några gånger. Inga känner ju inga och det är svårt att ta intiativet att prata, trots det finns massor att prata om. Sen är vi 8 föräldrar och 8 barn, väldigt svårt att föra ihop hela gruppen så alla pratar med alla.
 
Ni som varit på föräldrargrupper, har ni haft aktiviteter eller hur har upplägget varit? Lärt känna nån mamma som ni umgås med idag?
 
 
Här somnade Vincent sen, helt död! Sällan han somnar i famnen så han måste varit trött!
(Jag ser också rätt trött ut)..
 
 
 


Kommentarer
Liiina

Min föräldragrupp var likadan, men vi var bara mammor. Det är klRt man får ta lite eget initiativ till träffar utanför BVC, så jag fick världens bästa mammGrupp!
Det kommer nog släppa om ett tag, men jG tycker du kan höra om ngn vill ta en promenad eller fika p stan.

Svar: jo det är ju klart, men det är svårt när upplägget är som det är. Går ju heller inte fråga en person då det känns dumt. Sen vill man ju kanske inte fika eller umgås med alla. Men vi fick alla mailadresser så det är lättare isf man mailar alla o bestämmer nåt därigenom, eller facebook.
Malin

2013-10-14 @ 20:11:13
Sofie

Jag tror att man känner ganska direkt om man klickar med nån och då blir det mer naturligt att ta kontakt och prata. Jag träffar alla mammor som var med i min föräldragrupp på mödrarvården, vi fikar varannan vecka hemma hos någon medan jag inte träffar någon från min grupp på BVC! Så det är olika hur man klickar :)

Svar: ja de har du rätt i. Är bara en som jag känner jag klickar med så får se om det är nån man kan lära känna :) Vad kul det verkar! sen är de ju väldigt kul att även följa andras bebisars utveckling :)
Malin

2013-10-14 @ 21:26:33
Sofie

Ja det är faktiskt hur trevligt som helst!:) och som sagt kul att följa de andra barnen som är i samma ålder :)hoppas du får bra kontakt med någon för att fika tillsammans varannan vecka i några timmar är precis lagom och kul att tjöta av sig lite med några som är på samma plan!

Svar: Ja det är nog skönt att lasta av sig lite. Man känner ju ingen annan som har barn i Vincents ålder. Får se om man lärt känna nån efter några gånger i gruppen :)
Malin

2013-10-15 @ 08:47:01


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Fitnessmom

Work for it!

RSS 2.0