Operera bort ena halsmandeln

Jag har i många år funderat att operera bort min ena halsmandel. Den är mycket större än den andra och det är alltid den jag har problem med. 
Nu har den svullnat upp som fan. Sågär stor har den aldrig varit innan och känns som man har en stor klump i halsen och gör ont. Vet inte vad som hänt, för igår när jag åt en kola så kändes det som jag  sträckte tungan, kändes typ som en nerv gick i kläm eller nåt långt bak i tungan. Sen har jag haft ont sen dess o jag svullnar upp efter jag äter. 
Jag hoppas det lagt sig till ikväll, annars får jag väl klä ut mig till en missbildad leopard haha!

Är det nån som opererat bort halsmandlarna? Gör det mycket ont efter? Är det bara soppor som gäller och kostar det nåt?





Kommentarer
Frida

Hejsan!
Har precis haft samma bekmmer som dig.Den ena brukade svullna upp när jag åt något. Men inte vid samma "intag" trodde först om jag var överkänslig eller så men eftersom de va så oregelbundet så visste jag inte. Är inte allergisk heller men sedan förra året så svullnade den upp och svullnaden gick inte ner. Besökte läkare och fick veta att jag hade fått en spottsten. Typ som njursten fast i den nedre spottköteln. Fick ta bort den och sedan dess ha de varit bra. För mig så sa läkaren att jag hade trånga kanaler där och ibland händer det att spott fastnar och sedan lagras det. :) Tänkte att de du berättade så tänkte jag precis på de som jag har varit med om ;). Ps. Snygg detalj med läpparna här i kommentarsfältet. men det är svårt att se vad man skriver eftersom att texten hamnar där :) Trevligt att fälja din blogg. :)

Svar: Hej! Ja de de kan ju vara spottkörteln för mig med då :S Fast det har aldrig svullnat upp såhär innan, ellerär de nån inflammation för har fått några blåsor i munnen också. Får se om det försvinner annars får jag kolla upp det. Kostade det dig nåt att ta bort halsmandlarna? Tack, kul du gillar min blogg ^^
Malin

2013-10-26 @ 14:12:25
Msz

Oj, det ser riktigt svullet ut! Jag opererade bort mina halsmandlar men det var mest pga att jag fick andningsuppehåll på nätterna ibland och när jag blev förkyld så svullnade dom upp så jag nästan inte kunde andas. Som jag minns det då så är det nog en av de värsta sakerna som jag har gjort. Jag fick inte i mig någonting alls så jag fick läggas in igen och få dropp. Jag åt väldigt mycket smärtstillande och jag minns att det tog ganska lång tid innan jag mådde bra efteråt. Självklart så är det väl olika från person till person :) Men för mig så var det riktigt jobbigt. Har ingen aning om vad det kostar då jag var barn när jag gjorde det :)

Svar: ja usch ja! Inte lätt när man måste äta efter och det gör så ont. Undrar om det är värt det för såå mkt problem har jag inte. De är när jag väl blir förskyld den lätt svullnar upp. Men de är tur det bara är ena.
Malin

2013-10-26 @ 14:52:14
URL: http://Msz.bloggplatsen.se
Frida

Hej! Jag har inte tagit bort dem. Trodde att de va dem men de va spottkötteln som spökade så jag har mina kvar. De blev en vanlig kostnad för en sjukhusvistelse. ;) hoppas de blir bättre för dig :)

2013-10-27 @ 15:06:47
Frida

Hej! Jag har inte tagit bort dem. Trodde att de va dem men de va spottkötteln som spökade så jag har mina kvar. De blev en vanlig kostnad för en sjukhusvistelse. ;) hoppas de blir bättre för dig :)

Svar: Tack så mkt. Nu känns det bättre! Får hoppas man slipper operera bort :)
Malin

2013-10-27 @ 15:06:47


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Fitnessmom

Work for it!

RSS 2.0