Smaka på allt

Nu i Vincents ålder så vill de smaka på allt, det är så de utforskar alla föremål genom att stoppa det i munnen. Allt han får i handen drar han mot munnen, spelar ingen roll om det är mitt hår, en handduk eller hans fot! 
Därför väldigt viktigt att inte ge dom små föremål så de kan sätta i halsen.
 
Jag har läst på flera bloggar att de gett sina bebisar smakisar, funderar med att börja göra det snart. Men vet ingenting om det och vad man kan ge dom. Sen när de bara äter pureer, vad ska de äta? Samma som oss fast i puréform och inga starka kryddor? Det räcker väl inte med gröt utan de behöver väl mer näring. Jag vill helst inte köpa de färdiga burkarna då de innehåller massa konseveringsmedel och annat skit och blir dyrt i längden så kommer göra egna pureer. Har ju såna portionsförpackningar så man kan frysa in, men ingen aning vad de ska äta. Får nog börja kolla upp det där :) Han är ju snart 4 månader!!
 
 
 
 
 
 
 


Kommentarer
Mikaela

Med risk för att låta som en pretto-tant "på mitt BVC" så säger dem att man ska vänta med smakisar tills dem är 6 månader.. Tydligen det "nya rätta".. sen får man väl känna av lite själv hur man tycker sitt barn fungerar :)
Men man kan prova lite gröt med fruktpureer på (någon msk totalt) eller lite potatismos.. Sånt som är gott och puréit helt enkelt :)

Svar: Ja det är mkt olika rekommendationer kan jag tänka mig. Fast tror inte de skadar o ge dom lite bara för de ska få smaka. Men vi kommer vänta lite till innan vi ger han annan mat. Men då blir det bara för att vänja han vid andra smaker :)
Malin

2013-10-18 @ 14:30:54
Jenny

Vår son hade en period runt 4 mån då han gick upp dåligt i vikt. Bvc tyckte vi kunde testa introducera gröt och smaksensationer då. Han fick endast nåt kryddmått puré efter att han ammats eller fått ersättning. Han älskade sötpotatis och majspuré och även nån med broccoli och pasta. Vi köpte Hipps barnmatsburkar just för att de är ekologiska. Men självklart ska du göra egen mat om du känner att det känns bäst! :)

Svar: Ja de kan ju va bra o bara låta de smaka så vänjer de sig vid olika smaker.
Sötpotatis skulle han säkert gilla :P
Ja hipps är nog bättre då om de är ekologiska )
Malin

2013-10-18 @ 15:05:03
Liiina

Det är inga konseveringsmedel i barnmat. Det FÅR inte vara det enligt Livsmedelsverket. Maten konserveras med tryck och blir då vaccumförpackade

Svar: Jaha ok. Men de borde väl va nåt extra så de hålls fräsht? Eller är de ren pressad mat som läggs direkt i burkar? Tänker att det inte borde hålla speciellt länge då.
Fast de blir mkt billigare o göra eget :)
Malin

2013-10-18 @ 16:52:37
Catrin

Det är inte farligt att äta färdig barnmat. Nivåerna av miljögifter som tillåts är lägre än vid vanlig mat, så om du inte odlar egna grönsaker som du gör puréer av, så är det nyttigare med färdig mat. De är dessutom berikade med järn som är viktigt att barn får i sig. Men det bästa är att variera mellan hemmagjord och olika färdiga, så att de inte bara fastnar för en smak (som kanske innehåller mer av ett visst miljögift) och risker att bli kräsna. Från 4 mån får man börja vänja barnen med små smakportioner (kryddmått). Först vid 6 mån går det att trappa upp till hela mål. Sen är det bra att vänja dem vid gluten medan de ammas. Detta är information vi fått från BVC och enl Livsmedelsverket.

Svar: Jaha ok det visste jag inte :) det blir säkert att man även ger burkmat när man behöver nåt snabbt. Fast kommer nog göra mest egna pureer.
Kram
Malin

2013-10-19 @ 12:19:14


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Fitnessmom

Work for it!

RSS 2.0