Styrketräning

Jag har styrketränat seriöst i cirka 1.5 månad. Vid jul är det då ca 4 månader och då tror jag att jag kommer va mycket mer vältränad än vad jag nånsin varit, ett halvår efter förlossningen. 
Att det krävs en så kort tid för att bli väldigt vältränad? Beroende på utgångsläget förstås. Jag har inte haft så jättemånga kilo som skulle ner. Fast ligger fortfarande på 6 kilo mer än vikten jag hade för ett år sen. Men jag tänker att endel av den extravikten är muskler. 
Jag är rätt fascinerad av kroppen och hur snabbt man kan få en förändring. Det är denna snabba utveckling som gör träningen så mkt roligare. Känns verkligen som varje pass gör skillnad. 

På bara de senaste veckorna har jag känt mig som innan graviditeten, jag trivs oftast med min kropp som jag ser i spegeln, börjar känna igen magen mer och mer. Mina midjeskärp passar som innan igen och jag får på alla shortsen. 
Det är sällan man berömmer sig själv men jag är stolt över mig själv och min prestation! När jag väl bestämt mig för nåt måste jag slutföra det, och jag har alltid vetat att jag aldrig kommer känna mig nöjd med min kropp så som den såg ut innan, och den känslan är onödig och jobbig att leva med. Så det är "bara" att göra en förändring och fixa det. För varför må dåligt när man kan älska sin kropp? Antingen får man acceptera det man har och älska kroppen som den är, eller så gör man nåt åt det, för tro mig. Känslan efter varje förändring och utveckling är så värt det. Hur länge njuter man lixom av tex en chipspåse? Dagen efter har man oftast bara dåligt samvete. Men om man är nöjd med sin kropp så njuter man hela tiden. Gäller bara att prioritera om. Sen hur härligt är det inte och tex trivas i sin bikini? Eller i alla kläder. 
Man kan göra stora förändringar på kort tid, om ni äter nyttigt och bra och tränar regelbundet så kommer ni se stora skillnader på bara nån månad. 
"A year from now you will wish you had started today!" Så skjut inte fram det, eller har som nyårslöfte osv. Börja imån :)

Inte den rättvisaste jämförelsebilden då de är olika ljus o lite olika vinkel. Men kulan är lite större och fastare :)










Kommentarer
Nina

Du SKA vara stolt! Du är verkligen grym!

Svar: Tack så jättemkt!
Malin

2013-10-15 @ 13:33:26
Sofie

Håller med, grymt jobbat! Jag började själv styrketräna på gym för tre veckor sedan tillsammans med en tjej som hjälper mig otroligt mycket och ser redan resultat!:) Har alltid varit nöjd med mig själv men har känt mig totalt omusklad efter graviditeten och nu tog jag tag i det, heja mig!:D märker dock att många blir provocerade över att man tränar och vilken målbild man har men det är väl lite typsikt att man inte an vara glad för andra ?!jaja huvudsaken att jag mår bra ;)

Svar: Tack så mkt! Vad kul du redan märker resultat! Styrketräning är en väldigt bra träningsform! Det tajtar till kroppen och man blir starkare!
Ja de som inte tränar själv eller är så insatta förstår inte riktigt att man vill ha mkt muskler. Det betyder ju inte att man blir större och ser ut som en gladiator lixom :) Det är bara o strunta i dom och köra på! :)
Malin

2013-10-15 @ 14:28:55


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Fitnessmom

Work for it!

RSS 2.0