Vill springa!!

Har superont i ena ljumsken och höften nu. Sprang intervaller i 15 min idag. Det känns bra i stunden men får så himla ont efter. Så jag får vänta ytterligare med att springa. Nu väntar jag två månader till o hoppas de går bättre då. Annars får jag kolla upp det. Gör man det hos en sjukgymnast eller kiropraktor? 
När började ni springa efter förlossningen?

Idag blev det dips med 25 kg hjälp. Första setet 10 rep och de andra 8 rep :) 

Armarna börjar bli smalare.. Kände för att raka av håret också!



Mitt mål!






Kommentarer
Josse

Jäkligt bra fråga, undrar om inte det är enklast att gå till sjukgymnasten först? De har ju koll på idrottsskador och rehabilitering. Har själv varit hos kiropraktor och de knäcker ju mer rätt ben/skelett. Fast det är klart, är det måhända pga av graviditeten och att bäckenet är förskjutet på nåt sätt har de nog bäst koll. Fast jag hade nog tagit sjukgymnasten först ändå, tror de generellt har fler och bättre råd att ge! :) hoppas det släpper!

Svar: har du börjat springa än? Jag hoppas jag kan det sen iaf, inte kul om de alltid kommer göra ont. Annars funkar crossen sålänge och roddmaskinen :P
Malin

2013-10-28 @ 22:32:28
URL: http://joeeeee.spotlife.se
Josse

Nope, tänker inte ens försöka innan 6 månader at least! Visst att jag sprungit till bussen men inte att jag tänker ställa mig och springa någon längre sträcka än på ett tag. Pappa är läkare och har övertalat mig på den punkten. Dessutom har jag en vän som läser till sköterska som drog en lång lektion om musklerna därnere, att det finns 2 olika typer och att det är den som ska göra att man håller tätt som inte riktigt klarar en massa studsar så jag står över tills vidare. Då fortsätter jag hellre med mina knipövningar och väntar tills jag känner mig redo längre fram. Har inte lust att drabbas av läckage eller nåt annat hemskt!

Svar: Ne de har du rätt i! Jag borde me va mer försiktig på den punkten. Så svårt bara o inse man kanske inte är helt återställd än trots de gått 4 månader.
De känns fortfarande som om livmodern inte dragit ihop sig då jag har en kula under naveln. De är inte mkt fett utan de är som en hård ballong. Men det sjunker väl in hoppas jag. Kör ju mkt plankan o musklerna är ju ihop så hoppas putmagen försvinner så småningom :)
Malin

2013-10-28 @ 23:04:18
URL: http://joeeeee.spotlife.se
Josse

Oj, det där med kulan låter inte så bra! Gör du många vanliga magövningar annars, typ sit-ups och liknande? Tänkte om det är på g till bråck för att det blir för högt buktryck när du gör magövningar. Det är ju snarare livmoderkanten man kan urskilja om bm trycker ovanifrån och neråt i magen, att det kommer utåt låter lite annorlunda. Finns info om det här annars: http://blogg.mama.nu/olgas-blogg/2012/11/19/navelbrack/ Så du inte kört för hårt tänkte jag bara!

Svar: Ah jag gör alla möjliga magövningar. Men tror inte de är bråck för de är bara lite mer put under naveln. Känns som de borde va normalt efter en graviditet o att alla muskler ska tajtas till ordentligt.
Så de är ingen som sticker ut som ser konstigt ut.
Malin

2013-10-29 @ 11:06:03
URL: http://joeeeee.spotlife.se
Josse

Jaha, nej då är det nog ingen fara! Lät som det när du beskrev det men det är nog bara vanligt som du säger då isf. Fast inte så konstigt att det tar lite tid efter en graviditet. Tycker iaf du är grymt duktig och det är väldigt inspirerande att följa dig! :)

Svar: Tack så mkt! Kul o höra :) du är med duktig och du har med fått resultat! Är bara o kämpa på o inte försöka stressa till sitt mål som jag lätt kan göra ibland.
Malin

2013-10-29 @ 12:04:26
URL: http://joeeeee.spotlife.se
Josse

Jaha, nej då är det nog ingen fara! Lät som det när du beskrev det men det är nog bara vanligt som du säger då isf. Fast inte så konstigt att det tar lite tid efter en graviditet. Tycker iaf du är grymt duktig och det är väldigt inspirerande att följa dig! :)

2013-10-29 @ 12:04:40
URL: http://joeeeee.spotlife.se
Stina

Allt är beroende på hur graviditeten och förlossningen varit och det är individuellt.

Jag är sjuksköterska på kvinnokliniken och en läkare för gav mig ok att springa 6v efter förlossningen.

Det tyckte jag lät på tok för tidigt så jag väntade 3 månader, det har jag gjort de 2 tidigare gångerna också.

Så jag springer och det går hur bra som helst. Men man ska alltid lyssna på sin kropp :)

/Stina

Svar: Ja de va väldigt tidigt. Min graviditet o förlossning gick väldigt bra men har ändå problem me höften o ljumskarna än vilket är väldigt drygt. Men jag får helt enkelt vänta me löpning :)
Malin

2013-10-29 @ 16:44:18


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Fitnessmom

Work for it!

RSS 2.0