Föräldrargrupp 1

Igår va vi ju på vår första föräldrargrupp. Kommer ha nästa den 14oktober sen kommer den va en gång i veckan. Bra den kommer va så ofta för annars lär man inte känna varandra lika lätt om det går så lång tid emellan.
 
Idag va det rätt stelt, är 7 barn plus föräldrar med i gruppen, satt i en soffa och en barnmorska höll i det. Men när man inte gör några aktiviteter ihop så är det svårt att hålla en konversation. Man sitter lixom inte och snackar med hon bredvid medans resten är tysta. Barnmorskan frågade lite allmänna frågor om o ha barn osv, och hon pratade ju inte heller så mkt utan försökte få oss att prata haha.
Blir nog bättre nästa gång för då är det babymassage :)
 
En sak som va rätt kul va att Vincent va typ dubbelt så stor mot alla andra bebisar. Visst han är äldst men några va bara nån vecka mindre. Sen gnällde väl de flesta bebisar lite, även Vincent ett tag innan han slocknade :)
 
Men gruppen känns okey, är två par jag känner jag är mer intresserad av att lära känna. Speciellt en tjej som såg ut o va i min ålder. Får se om vi har samma intressen, nu pratade vi ju bara om bebisarna :) 
 
Sen en annan sak som är kul är att Vincent har kommit längst i utvecklingen, det är stor skillnad mot honom och de andra. De har ju inte börjat skratta eller prata, förutom en liten tjej. Så tror det är kul för de andra föräldrarna o se hur Vincent är och vad de kan vänta sig, han är lixom steget före så tror han får lite mer uppmärksamhet när han ligger och pratar med en :)
Danny försöker redan lära han att ragga hem brudar och att han ska flörta med bebisarna i gruppen haha! Jag tänker iaf lära han att respektera tjejer och inte va nån player och utnyttja. Får se hur det går, återstår o se i framtiden :)
 
 
Nån som varit på baybcafe? Tänkte om jag ska gå på det den 2 oktober. Men hur funkar det? Sitter man ett gäng och fikar med bebisarna? ;)
 
 


Kommentarer
Johanna

Ett tips! :) efter vår första föräldragruppsmöte(som vi hade i grav v27) så startade en tjej en tråd med alla mammorna på facebook. vi började snacka jättemycket därigenom allihopa utom 2 som inte har facebook, vi har lärt känna varandra superbra på så sett och setts jättemånga gånger. Nu eftersom de 2 som inte har fb ska kunna delta i våra konversationer så har vi startat en tråd i appen Whatsapp istället! Vi skriver varje dag om allt mellan himmel och jord, ses 1-2 gånger i veckan, går ut och går oså också, och nu är bebisarna 3,5 månad snart :) värt att testa! Man märker ju i tråden vilka som är intresserade av "att lära känna" också :)

Svar: Hej! Ja de är ett bra tips. Jag är med i en tråd på fb idag där de är mammor runt Växjö, träffat dom en gång men de va inte riktigt min typ av vänner, men väldigt trevliga.
Samma i föräldrargruppen, är ju inte alla jag kan tänka mig umgås med privat och i en fb grupp går inte skriva med tex bara en person :) men väldigt kul du hittat vänner och att ni verkar funka så bra ihop. Hade varit kul o komma i en sån grupp :)
Malin

2013-09-28 @ 07:56:28


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Fitnessmom

Work for it!

RSS 2.0