Schema

Jag funderar att trappa ner min träning lite och "bara" köra 5 dagar i veckan. Är rädd att köra slut på kroppen för mycket. Men tycker det är svårt o göra ett träningschema så man hinner med alla muskelgrupper två gånger i veckan. 

Men tror jag kan behöva återhämta mig lite mer. 



  


Kommentarer
Liinaa

3 ggr/v med styrka. Inte mer!
http://fitnessguru.se/styrketraning-for-tjejer

2013-09-17 @ 17:29:55
Therese

Måndag: ben och rygg
Tisdag: bröst och axlar
Onsdag: armar
Torsdag: ben och rygg
Fredag: bröst och axlar
Lördag och söndag valfritt. Kör även lite mage varje dag. Armar behövs inte mer än en gång i veckan då du får med armar när du kör de andra muskelgeupperna. @strandtherese på instagram om du är nyfiken :)

Svar: Jag kör gärna tex biceps o rygg då man använder mkt biceps i ryggövningar.
Men funderar att ha två cardiopass i veckan istället o köra axlar o armar kanske en gång som du säger?
Vill verkligen få bort kulan på magen så vill göra den mest effektiva fettbränniningen :)
Malin

2013-09-17 @ 21:32:06
Therese

Axlar kör jag två gånger i veckan. Biceps och triceps kör jag bara en gång i veckan då det inte behövs mer eftersom du använder armarna när du kör de andra muskelgeupperna, som jag sa :) jag har inte kört mycket konditionsträning under min viktnedgång. Men jag har gått ner tack vare maten, där i princip allt sitter. Plus att jag kör hård styrketräning. Ju mer muskler desto högre förbränning. Försök att köra mycket lösa vikter och inte maskiner. Då du aktiverar fler muskelgeupper då då kör med fria vikter. Fettet runt magen är det sista du kommer förlora. Men cardio är bra, kör det på tex onsdagar då det är ett lugnare pass med armar. En pw är bra för sinnet och själen, men är det fett man vill bli av med är det högintensiv träning du borde köra. Intervaller är bra.

Svar: Kul o läsa hur du tränar, du har en väldigt fin o vältränad kropp så du vet säkert hur man gör :)
Så du kör triceps och biceps under ett pass? Hur många reps gör du? Just nu har det blivit ungefär hälften maskiner, hälften vikter. Får försöka testa på fler basövningar kanske :)
Malin

2013-09-18 @ 10:20:51
Therese

Yes jag kör det under samma pass. Jag kör olika varje vecka. Börjar vecka 1 med att köra 20 reps. Vecka 2 går jag ner till 18. Vecka 3 till 16 osv. Allt för att hela tiden chocka kroppen. Gör du alltid samma antal reps och samma övningar kommer kroppen att vänja sig vid det och du kommer inte att utvecklas.

Svar: okey, så du kör så du max klarar tex 20 reps? jag har med kört lite olika, men brukar oftast glömma att räkna. Sen blir det lite olika övningar då och då. Finns ju så mkt övningar o välja på.
Men får köra lite olika reps som du säger.
Malin

2013-09-19 @ 21:55:27


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Fitnessmom

Work for it!

RSS 2.0