Tiden till träning

Jag tror egentligen alla har mer eller mindre tid till sin träning. Det handlar nog snarare om ursäkter och att man prioriterar bort sin träning för något annat. Ibland kan det vara viktigare saker och det är väldigt lätt att komma med ursäkter om man ser sin träning som något jobbigt eller tråkigt. För om nåt är jobbigt som träning faktiskt är så är det lätt att man skippar det. Men man får försöka vända på det och istället gilla när det är utmanande och jobbigt, vilja känna den brännande känslan och svettas. För man mår så bra efter när man varit på ett hårt träningspass. Jag har många saker jag kunnat göra istället för min träning, jag träffar tex inte vänner ofta, i stort sett aldrig, eller drar till stan och fikar, drar och shoppar osv. Utan jag prioriterar min träning helt enkelt :)
 
 
 
 


Kommentarer
Malin

Jag tränade sex dagar i veckan för två månader sedan då jag och min sambo var hemma samtidigt med dottern. Då fanns det hur mycket tid som helst. Han började sedan jobba och jobbar 12 timmar om dagen 6 dagar i veckan. Den lilla tiden vi har tillsammans på kvällarna vill jag ha. Jag prioriterar min dotter och våran familj. Träning kommer i tredje hand då jag har många vänner jag vill spendera tid med också. Underligt inlägg av dig. Du kanske har den tiden och prioriterar så men alla gör inte det!

Svar: Jag formulerade mig kanske knasigt. Menar inte att alla borde prioritera träningen framför allt annat. Menar bara att alla har tiden om man hade prioriterat träningen. Sen är det ju upp till var och en vad som är viktigt.
Jag prioriterar inte bort min familj heller, men jag har tiden att träna varje dag. Men om jag inte haft det hade såklart min familj gått före. Menar mest att det är lätt att komma på ursäkter för att slippa träna och försökte ge motivation så man kan hitta det roliga i det (för de som vill träna och få in det i sin livsstil).
Malin

2014-04-29 @ 11:01:40
Emelie

Jag har faktiskt svårt att hinna med träningen, men det är ju för att jag har så mycket annat. Har ju både hästar och hundar att tänka på så visst har man inte så mycket annat mer än träningen så är det klart att man hinner med träningen och att det blir prio 1 men ibland kan det vara svårt för mig att hinna med alla delar! :)

2014-04-29 @ 11:04:34
URL: http://www.misstrong.blogg.se
Erica

Jag prioriterar min familj framför träning alla dagar i veckan!

Svar: Jag har inte sagt jag inte prioriterar min familj före allt annat :)
Malin

2014-04-29 @ 11:16:02
Emelie

Det jag menade var att det ibland kan vara svårt att prioritera träningen som nummer 1 när det är så mycket annat som egentligen är viktigare som tex hästar och hundar, det är ju liksom levande liv som man måste trimma också. Känns som att jag inte alls kommer till att ha den tiden att träna när vårt barn kommer, för då har jag ju hästarna och hundarna att tänka på med. Hade jag inte haft hästar och hundar så hade jag också säkert kunnat vara lika fit som du ;)

Svar: Ja det är ju klart :) men man får ta det luckorna som finns om man har orken kvar att träna :)
Malin

2014-04-29 @ 11:17:08
URL: http://www.misstrong.blogg.se
Samira

Man kan försöka få in träningen i vardagen bara man vill och orkar , självklart kan det vara mycket svårare för andra, Sen är det ju också hur mycket man vill träna och ha den livsstilen.
Man kan:
- Träna på lunchen
- Ta bort 40 min tv tittande och gå på en promenad eller köra några övningar hemma om man inte hinner till gym.
- Har man hund passa på och träna på promenaden, (finns även vikter man kan lägga runt vristerna)
- vakna en stund innan och gå och träna innan jobb/skola osv.
- Träna på helger.
- Träna hemma med sitt barn finns massa övningar där man använder barnet som ex vikter.
Finns massa saker man kan komma på.

Har själv ett hem att ta hand , barn , man , hund och företag = Fullt upp hela tiden men försöker ändå få in någon slags träning i vardagen i minst 40 min i mitt fall har jag ex tagit bort tv tittandet på kvällen.

2014-04-29 @ 15:29:47
Mrs V

Jag tror dem flesta kan om dem vill men jag förstår också hur svårt det kan vara. Det finns bara 24 timmar på ett dygn. Vissa saker är inte prioriteringar, anser jag, som ens barn och husdjur. Det kommer bara först. Om man därmed avstår träning för de sakerna så tycker itne jag det handlar om prioritering..att man "gör ursäkter". Familj och husdjur är itne ursäkter eller prioriteringar...utan dem bara är ett naturligt "kommer först" och itne en prioritering.
Vänner, andra hobbysar, fritidintressen eller vad man gör med sin "lediga" tid...det anser jag vara prioriteringar.
Och alla har inte så mycket "ledig" tid. Det är kanske fullt med jobb, med familj, djur. Där är kanske oehört svårt att hitta timmar till träning.

Och jag tycker det är taskig säga att det är bara ursäkter om man inte tar sig tiden till träna.
Alla har olika levnadssätt och olika förutsättningar.

2014-04-29 @ 15:40:08
URL: http://boobluscious.blogg.se
Anonym

Jag forstår vad du menar med ursektar, i kvardagen.

Men det ar ju ochså skillnad på hur mycket traning betyder for mennishor.

FOr nogen er det kanske helt reella ursekter.

for at det faktisk ar många som tycker at det ar mkt annat i livet som er mycket mycket viktigare.

Det ar viktigt o komma i form, Trana, se bra ut,

Men en kropp ar bara en kropp, och for dom som måste nedprioritera livets riktige verdier , som familj, kompisar, +++++ om dom skulle trena sig til en riktigt bra kropp, forstår jag at dom faktisk kansje har ursekter, och inte skapar sig dom.

Det ar jette bra och vara sund, men och ha en bodybuilder kropp er en livsstil, så det ar helt enkelt fron person til person, vad man vil prioritera.

Det ar en quote som heter
''a pretty face will allways grow old.
A nice body will allways chane with age.
however a good woman will allways be a
Good woman.''

Det e fint o se bra ut, och alt det der.

Men det finns andra ting i livet helt enkelt.

Alla burde man vara sundere, osv.

Men det kan man legga til som vanor i kvardagarna,

Uten at man måste gå til et gym :)


ata nyttigt, gå promenader, ta trappan istallet for hissen , cykla+++ ha en mer aktiv livsstil ar for helsans skuld.

Och ha mkt musklar, Det ar ochså bra.
Men det ar mest for utseendets skuld,
Aven om man ju då ochså ar sund.

Nogen intreserar sig mer en andra for hur man ser ut.

Och vissa kan nog tycka, At man ochså borde prioritera andra sakar en bara egna interessen,


Men jag forstår helt klart vad du mener.

Jag ar bara veldigt emot och legga bort et helt liv

pga utseendet, for sjalv om man ser bra ut,

FInns det så mycket mer

2014-04-29 @ 16:53:35
Anonym


Ortorexi



Definition

Ortorexi får man om man är överdrivet fixerad vid kvalitén på maten istället för mängden. De är noggranna med vad de stoppar i sig och fastnar i ett tvångsmässigt ”hälsokostätande” tills de blir så pass allvarligt att de ger negativa konsekvenser dvs. när nyttigt blir sjukligt. En med ortorexi får ofta näringsbrist, eftersom de inte äter tillräckligt och skippar vissa nödvändiga livsmedel samt får i sig för lite energi. Kalorier och vikt har blivit för viktigt och tagit över. Det är inte ännu en officiellt erkänd sjukdom men liknar andra ätstörningar. De som drabbas av dessa är främst unga människor och de tränar oftast upp mot 30 timmar i veckan.

En person med ortorektiska drag har en egen uppfattning om vad som är nyttigt, naturligt och hur mycket han eller hon måste träna. Ortorektiker har mycket strikta vardagsrutiner som innebär välplanerade måltider och träningspass. Deras kost innehåller ofta väldigt lite kolhydrater och fett, vilket innebär att kosten blir mycket ensidig.

En ortorektiker håller gärna sig till livsmedel som ofta innehåller mycket protein som kyckling och ägg dvs. de tecken man kan se hos en person med ortorexi är:

Äter inte fett.
Besatthet i kost och träning.
Fixering av vikt och kalorier.
Tvångstankar kring nyttigt ätande.
Får ångest/otillfredsställelse om man misslyckas att inte äta eller träna perfekt.
Om de ätit något onyttigt kompletteras det ofta med överdriven träning.

Det är svårt att se om en person lider av ortorexi, eftersom de verkar leva ett sunt liv och ses ofta som förebilder då deras livsstil verkar hälsosam enligt dagens hälsoideal. Den drabbade upplever dock ofta ångest, eftersom de är svårt att leva upp till de höga kraven de oftast ställer. Kontrollen tar även upp den större delen av det dagliga livet, vilket är ett problem i all tvångsmässigt beteende. Det är svårt för den lidande att upptäcka att det har blivit ett problem och är inte ofta först när det styr hela livet samt hindrar andra delar av livet, som man ser att de tagit över. Det kan alltså vara farligt att bli för fixerad vid sin kropp, hälsa och sitt utseende. När maten och träningen tar upp så mycket tid och kraft att det blir ett problem och skapar ångest.

De som utvecklar just ätstörningen ortorexi är personer som har höga krav på sig själva som de inte riktigt klarar av att hantera. Fixeringen vid kosten och träning blir deras sätt att ta kontrollen över sig själva, Det hela kan börja med ett oskyldigt försök att äta mer hälsosamt, göra en träningsövning helt perfekt och övergår sedan till att mer och mer gå till en överdrift och besatthet som skapar ångest vid snedsteg. Varje dag börjar då att handla om att vara bra, äta rätt och självstraffa om en frestelse vinner, vilket kan då vara i form av fasta, motion etc.

Skador

Näringsbrist

Äter ofta mycket näringsfattig mat med för lite kolhydrater och fett, vilket gör att de förr eller senare får näringsbrist. När kroppen inte får i sig tillräckligt av dessa ämnen, måste den hitta andra vägar att få energi. Kroppen kan bryta ner fettväver till fria fettsyror som i sin tur kan användas för att tillverka energi, men också muskelmassa kan omvandlas till energi.

Muskler är uppbyggda av proteiner som kroppen kontinuerligt bryter ned och bygger upp för att bland annat använda som energikälla Det är när nedbrytningen över tid överväger uppbyggnaden som det får negativa konsekvenser. Då många ortorektiker tränar väldigt mycket kommer de nedbrytande processerna att öka, eftersom musklerna aldrig ges möjlighet att byggas upp igen med tillräcklig återhämtning i form av kost och vila. Näringsbrist blir en belastning för hela kroppen, även för de inre organen som drabbas av nedbrytning. Hjärtat kan bli mindre och i värsta fall kan man få hjärtsvikt. Näringsbrist kan exempelvis också leda till ständiga förkylningar, problem med mag- och tarmkanal samt att huden och håret får sämre kvalitet.

Hormonrubbningar

En näringsfattig kost kan också orsaka andra problem. För kvinnor kan menstruatio

Svar: jag tänker inte ens läsa denna artikel? Varför posta det ännu en gång på min blogg? Förstår inte varför man inte får ha träning som sin hobby utan att vara sjuk. Är det så konstigt att älska träna och bara!
hälsosam? Ne då måste det ju såklart va nåt fel på en.....suck säger jag bara
Malin

2014-04-29 @ 17:03:10
Anonym

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=91&artikel=5610567

2014-04-29 @ 17:04:14
Anonym

jag menar inte racka ner på din trening, och jag kanske burde klicka mig ut ur bloggen istedet for och skriva. Men tenkte at så lenge man holder sig saklig, så tyckar jag inte det ar noget galet i och saga saker.

Det er jettefint o ha en veltrenad kropp.

Du er jetteduktig.

Det er imponerande at du har kempat.



Men, tycker kanske at det handlar kun om trening.

Innan så var det bilder på allting, Osv.

nu ar vel treningen så och saga noget som har tagit overhand.

det endaste som ar på blogg ocg instagram nestan er trening.


Man måste va veldigt spesielt fikserad på trening for och ha det så.

Och det kan bli for mycket.

Svar: Detta är mer eller mindre en träningsblogg, men jag uppdaterar varje dag om annat också så mer varierat går inte. Det är dock fler inlägg om träning men fortfarande varierat. Har tagit upp detta innan i bloggen och huvudämnet kommer tyvärr fortfarande vara om träning och säkert tillslut nästan bara om träning :)
Malin

2014-04-29 @ 17:10:25
Anonym

Du har blivit alldeles för besatt av träning och allt,när jag va mammaledig så njöt jag hittade på massa saker med bebis och va ute och träffade folk,de verkar som du stänger in dig bryr dig mer om träning du tycker de e skönt att va mammaledig för du km träna,när din pojk börjar dagis kommer han va helt främmad för andra barn,koppla av människa och njut för denna tid får du aldrig tillbaka menar inget illa du kommer ångra dig om inte allt som räknas e en fit kropp

Svar: Du måste missuppfattat hela mig och min blogg. Jag är inte besatt, och jag njuter fullt ut av att vara med min son. Min träning är en hobby vid sidan om. Ca 2 timmar 5-6 dagar i veckan tycker jag alla kan unna sig sin hobby. Så nej jag kommer aldrig ångra att jag valt en hälsosammare livstil där jag mår bättre än nånsin. Men det är nog svårt för folk att förstå som inte är insatt i fitnessvärlden och hur kul det är.
Då är det lika fel att träffa vänner varje dag utan sin son? Precis samma sak, alla gör vad de vill av sin egentid och jag väljer att lägga den på mig själv och min hälsa
Malin

2014-04-29 @ 18:42:54
Marie

Skrattar. Jag älskar hur människor ska lägga sej i hur andra lever sina liv. Låt var och en sköta sitt. Jag är säker på att Malin tar hand om sin familj på ett alldeles utmärkt sätt. Jag tycker det är fantastiskt hur man kan kombinera familjelivet med så pass mycket träning. Det är en fantastisk resa som har gjorts här och om man provoceras så av den här bloggen behöver man ju inte besöka den :). Svårare än så är det inte.

Svar: Ja det är helt otroligt hur lätt andra ska lägga sig, istället borde de fokusera mer på dig själva kanske.
Tack så mkt <3
Malin

2014-04-29 @ 18:48:16
Nina

Jag blir så trött på er negativa attityd. Det känns som om vissa av er borde sluta läsa Malins blogg, för det enda ni gör är att kritisera henne och hennes sätt att leva. Varför tjata om ortorexi? Malin är förmodligen både friskare och sundare än de flesta andra här inne, och hon råkar GILLA det hon gör! Om det inte passar er att läsa om hennes träning så strunta i det.

Malin, du är en jättebra mamma och en stor motivationskälla! Det är fantastiskt att se dina resultat och se hur du verkar ha funnit din grej. Det finns några gnällspikar där ute, men vi är betydligt fler som älskar din blogg precis som den är!

Svar: Tack så mkt söta du! Jag har svårt att hantera negativa kommentarer, men får försöka fokusera på det positiva :)
Malin

2014-04-29 @ 20:23:27
Yasemin

Usch vilken negativitet! Jag älskar din blogg och det är därför jag tittar in här. Jag blir så motiverad då jag följt dig ända sen du hade din(första) blogg i samband med pof. Du är så himla duktig och jag tycker att det är grymt hur du har kommit igång med detta och mår bra istället för att lägga sin energi på att vara missnöjd med sig själv och olycklig, du har gjort något åt saken och mår BRA och är lycklig, vilket är det viktigaste. Dessutom så är du jävligt snygg också, vilken drömkropp du kämpat dig till! Dessutom så kan jag absolut inte tänka mig att din familj blir lidande av att du tränar 2 timmar om dagen? Vilka dumheter

Svar: Tack så mkt ^^
Ne precis, man måste inte va med sitt barn 24/7 för att ta tillvara på tiden. Tror man uppskattar tiden tsm mer om man får komma bort lite med. Jag skulle iaf inte va nöjd av att sitta hemma hela dagarna eller inte har nån tid för mig själv.
Malin

2014-04-30 @ 09:50:28
Anonym

jag måste saga at du ar dyktigt på och ta hand om vincent.

2014-04-30 @ 12:55:43
anna

ALLA får ha sin egen åsikt men jag har själv 2 barn,2 hundar och min man är bortrest ofta.
Jag har fullt upp hela tiden minst sagt.
Men träning 45min om dan hinner jag med.
Det är upp till var och en hur mkt
man vill träna men träna bör man och man
behöver inte gå till ett gym för att träna utan man kan göra det hemma eller när man e ute med barnen.
Folk vill alltid hitta nåt att störa sig på.
DU Malin, gör inget fel i att träna.
Du gör ingen illa.
Du mår bra och har en bra hälsa.
Folk är tyvärr bara avundjuka för att de själva
inte är motiverade nog att ta tag i sin hälsa.
ALLA har tid att träna som sagt.
Istället för att sitta här och kommentera
negativa saker så kunde ni lagt den tiden på
att träna, gott folk.
Malin, du är en stor inspiration och folk
som lägger energi på att läxa upp dig borde
lägga den energin på sig själva istället.
Din kropp sticker i deras ögon.
Fokusera inte på negativ energi och
fortsätta inspirera och motivera.
Credd ska du ha inget annat.
Sen kanske folk missuppfattade ditt inlägg
men det skiner så igenom med avundsjuka.
Kram på dig :)

Svar: tusen tack för din kommentar! Ja man behöver verkligen inte träna så mkt som jag för det ska räcka, jag tränar ovanligt mkt och jag kommer nog inte hinna träna såhär mkt med två barn eller när jag börjar jobba. Men jag passar på nu när jag har tiden. Duktig du är som hinner träna så ofta trots omständigheterna, får se om jag har den orken sen :)
Kramar!
Malin

2014-04-30 @ 17:28:17


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Fitnessmom

Work for it!

RSS 2.0