Yes, nu har jag hittat det perfekta frukostbrödet som INTE bara smakar ägg! Hittade det på
heysam.se. Kul att man hittat lite bloggar med massa bra recept så nu har jag tillbaka motivationen att baka och hitta nya nyttiga recept :) Dessa blev lite söta för jag hade inte one bake från fitnessguru som man ska ha i, hade vaniljprotein istället.
One bake är ett bakprotein som klarar värme upp till 200 grader och bryts inte ner. Innehåller inget sötningmedel, gluten eller smaksättning. Detta receptet är för en portion, blir två mackor av det och går väldigt fort att göra :) Till det åt jag även lite kvarg och naturella nötter.
Här kommer receptet som jag kopierade från hennes blogg:
1 skopa
One Bake (naturellt proteinpulver) från
Fitnessguru.com
1 äggvita
1/2 dl mandelmjölk
1-2 msk osötad äppelmos
1 tsk fiberhusk
1 msk kokosmjöl/mandelmjöl
1/2 tsk bakpulver
**Vitlökskrydda (valfritt, men älskar att lägga till det för då smakar det vitlöksbröd!)
Rör ihop alla ingredienser i en skål. Klä en bakplåt i bakplåtspapper och klicka ut två fyrkanter av smeten. Det gör inget om de inte blir perfekt format då man kan skära av kanter sen och snygga till!
Se till att smeten är jämn och grädda sedan i ugnen i ca 10-12 minuter på 175 grader. Ta ut, toppa med valfria saker och njut!
I have now found my perfect bread that not ONLY taste eggs. This is superdelicious and much healthier. If you not have bakprotein you can use more almond/ coconut flour instead. But fitnessguru ahve one great bake protein that you can find here. But they don´t ship worldwide. Here below you have the recipe :)
1 scoop One Bake (natural protein powder) from Fitnessguru.com
1 egg white
1/4th cup almond milk
1-2 tbsp unsweetened applesauce
1 tsp psyllium husk
1 tbsp coconut flour/almond flour
1/2 tsp baking powder
**Garlic spice (optioal BUT it tastes exactly like garlic bread when adding it!)
Stir together all ingredients in a bowl. Line a baking sheet in parchment paper and then pour the batter into two squares. It doesn't matter if they're not perfectly shaped since you can cut off the edges after and pretty it up!
Make sure the batter is smooth and bake in the oven for about 10-12 minutes at 175 degrees C/350 degrees F. Remove, top with optional stuff and enjoy!