My journey

Tänkte göra ett inlägg om hur min viktresa startade, hur jag lärde mig allt som jag vet idag, vad som har hållt uppe min motivation i ett års tid. Man får tänka till lite för man vet ibland knappt själv för det har bara rullat på, men jag vet iaf vad som fick mig att fortsätta kämpa i början när det kan kännas som jobbigast.
Jag tror aldrig jag skulle hitta passionen för styrketräning om jag inte va gravid, för jag kunde inte träna på 9 månader, eller jag hade inte orken till det då och det kändes inte kul när man ändå bara skulle bli större. Så istället åt jag bara skit och tänkte inte på vikten under de 9 månaderna. Därav gick jag också upp runt 23 kilo, men en vecka efter förlossningen va 10 kilo borta då man har mkt vätska, bebisen, osv som försvinner i början, men det va en hel del fett kvar, mkt mer än vad jag är van vid på min kropp. Så under min graviditet läste jag fitnessbloggar, följde många fitnessidor på instagram som motiverade mig, sökte på övningar på youtube, läste väldigt mycket på google, sökte allt från att gå ner i vikt, bygga muskler, bästa övningarna osv. För efter bloggarna och instagram jag följde så insåg jag att vi kvinnor ska träna likadant som män, det skiljer ingenting, jag förstod att man ska köra tungt och ta i, att det inte räcker med en övning per muskel utan att det är bättre att dela upp musklerna och köra de ordentligt än hela kroppen som jag gjorde innan. Så har alltid haft träningsschema där jag kör igenom hela kroppen 1-2ggr i veckan.
Jag använde mig av appen shapeup (lifesum) som hjälpte mig väldigt mycket med kosten, där fick man allt svart på vitt och jag såg hur mycket kalorier allt faktiskt innehöll som jag åt innan. Som tex åt jag massa turkisk youghurt, bytte ut det till kvarg som har en mkt högre proteinhalt, slutade äta flingor, bröd, risifrutti, youghurt osv och har istället ersatt det med näringsrik mat, fokuserar hela tiden på att få i mig protein i varje mål, fettsnålt och försöker bara äta nyttiga fetter, lite kolhydrater och äter bara det mitt på dagen/innan min träning för energin då det är en väldigt bra energikälla. Enkel, näringsrik mat med massa protein är min riktlinje, ska inte va äckligt eller krångligt att göra för då struntar man i det tillslut.

Det som har hållt min motivation uppe HELA tiden, inte haft en endaste dipp på ett år, är för att jag älskar det jag gör och resultaten jag får, ser inte träningen som ett straff eller ett måste utan för jag mår så bra av att träna.
Att jag dokumenterade allt har också hjält mig så otroligt mycket!! Jag fokuserade inte så mkt på slutmålet eller hur jag ville se ut, utan jag fokuserade på resultaten, för de kom väldigt snabbt, mycket hände under kort tid för jag har varit 100% hängiven hela tiden till min kost och träning, har unnat mig lagom mycket men sålänge allt annat klaffar gör det ingenting. Jag mätte och vägde mig först varannan vecka, såg resultat varje gång, vikten va lite seg i början då jag samtidigt byggde muskler, men sen bara så började även vikten "rasa", gick ner ca 1 kilo i veckan vilket va helt lagom. Jag kände att det va så jäkla lätt att få resultat för jag åt mat jag gillade och gjorde de jag älskade och mådde bra av, så resultaten blev bara som ett stort plus. Jag minns när jag ställde mig på crosstrainern första gången jag kom till gymet och hur endorfinerna sprudlade, och den känslan levde jag på rätt länge, hur man mådde under och efter träningen, när träningen går bra, går samtidigt kosten bra för mig. Går hand i hand de två. Sen dess har jag bara kört på, dokumenterat mina resultat i bilder, måttband och vikt och nu är jag där jag är idag och jag hoppas min passion fortsätter för träningen och att jag alltid kommer va hälsosam.
Ska försöka göra mer träningsupplägg så ni ser mer hur ett träningspass kan se ut för mig :)
 
 

 
 
Here you have a post about my weightlossjourney and how it started, Im going to tell you how I learned everything that I know today and how I could keep my motivation up for a whole year.
I don´t think I would find this big passion for weighttraining if I were´nt pregnant, cause I could´nt train for 9 month, I didn't have any energi and it wasn't that fun when you going to be big anyway. So I eat a lot of junkfood and I gain 23 kilos during my pregnancy. One week after my childbirth I´ve losed 10 kilos, so I had alot of fat left on my body, much more than I was use to. 
During my pregnancy I was reading alot of fitnessblogs, I followed fitnesspages on instagram, checked youtube for exercises and read alot on google. I realize that woman should train the same way as men, you should lift heavy, and you not going to be bulky or look like a man. Before I did one exercise per muscle and workout my whole body in one workout, now I understand that is so wrong. Since my pregnancy I always have a workout schedule, workout 2-3 muscle at the time and do around, 3-7 exercises per muscle. Train my whole body 1-2 times a week.
I used one app that called shapeup (lifesum), that app really helped me with my diet. I understand how much calories everything had so I stopped eating cerials, bread, youghurt and so on, and focused to eat healthy food with lot of protein. I think it should be easy to cook healthy food and its important to enjoy it, if not you don´t going to eat that way for a long time and go back to the junkfood.
So how did I keep my motivation up for so long time? Its the results of my new lifestyle, and the way I feel during and after my workouts. I feel so good when I work out, so it haven´t been so hard, cause I like the food Im eating and I love my new workoutform - weighttraining. Cause I never train weighttraining seriously before so I have never seen this results on my body before. Because of my dedication I got results very quickly, so it havent been so hard for me to lose all the weight, because I love what Im doing. And I never focused so much on my finish goal, I focus on the results I got and how far I come. I have takin a lot of pictures, and document everything. So I can recommend you to document your journey, take mesaurment, write down your weight and focus on the results :)
 
 
 
 
 
 
 
 


Kommentarer
Viktoria

Hej Malin!

Du inspirerar mig!! Shit vilken resa du har genomgått och vilka fina resultat! jag är så nyfiken på hur du får till alla dina timmar på gymet? Jag själv är gravid nu men kommer efter min graviditet att börja träna en hel del. Men vet liksom inte hur jag skall få ihop träningen med familjelivet?
Ha en fin dag!

Svar: Hej! :) tack så mkt, vad kul att höra!
Min sambo hjälper mkt, utan han hade jag inte kunnat träna hemifrån ofta. Han slutar rätt tidigt så vi byter av varandra till gymet. Så 1-2timmar kanske din sambo kan passa den lille medans du tränar?:) eller går de träna hemifrån. Köp hantlar, en matta, kanske skivstång mm så kan du göra de mesta hemma :) Vincent har varit en väldigt lätt bebis, så jag har fått min sömn och hunnit fixa allt hemma innan sambon är hemma. Så ta det som de kommer o sätt inte för höga krav då alla bebisar är olika krävande :)
Malin

2014-08-07 @ 14:17:39
Viktoria

Detta är bebis nr 2 som kommer :) Vi har ett gym i källaren och där har jag tränat 5-6 dgr i veckan sedan feb-maj men i maj började vi försöka få en till bebis. Jag blev gravid på första försöket och nu tre månader efter har jag liksom fortfarande inte satt igång med träning + lagt på mig 5 kg som jag hann gå ner :( Perioden feb-maj gick jag ner 5 kg och en hel del cm runt om på kroppen. Idag ska jag åka till ett gym i närheten av där jag jobbar och köpa ett gymkort och återigen börja träna men det kommer ju inte bli samma tunga styrketräning som innan pga graviditeten... Jag är rädd för att när barn nr 2 kommer, att man inte hinner träna då när man har ett barn sedan tidigare. Min man är hemma först vid 17-tiden på kvällen och åker tidig morgon.. Jag vill gå all in och träna 5-6 dagar i veckan plus äta ren mat... Tränar du 1-2 timmar varje dag på gymet? Tror du jag kommer få till det med träningen? Haha! Behöver pepp ;)
Kram från en gravid mamma som bara blir större och större :)

Svar: Väldigt grymt du tränar nånting under graviditeten, jag rörde inte en fena haha. Ja om du kan träna nu så lär du kunna fortsätta sen! :) Du kan ju sticka iväg direkt när din sambo kommer hem, jag tränade ca 2 timmar per pass men det räcker merd 1 timme också, så kan ni äta middag ihop när du kommer hem. Visst blir de tuffare med två barn, men tänk tex olga rönnberg som har flera barn och kan träna ofta :)
Kram
Malin

2014-08-07 @ 15:38:08
Natalie

Hej! Jag vill tacka för att du delar med dig av dina erfarenheter och tips! Tackvare dig känner jag mig väldigt motiverad! Har en ett åring och en 6 åring sen tidigare. Att se dina bilder frÅn före och efter motiverar mig starkt! Grym blogg! <3

Svar: Hej!
Tusen tack! Kul att höra!:) lycka till med träningen, allt går om man bara vill! 😄
Malin

2014-08-09 @ 10:05:13


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Fitnessmom

Work for it!

RSS 2.0