Chokladbars

Hemmagjorda proteinbars är ett perfekt mellanmål. Man kan ta de antingen innan eller efter träning. Men jag hade velat ha mer protein i dom så kommer testa att byta ut mjölken mot lättkvarg och kanske ha små bananbitar och hackade nötter i. Tror de blir ännu godare :) Sånahär bars går göra på många olika sätt, man kan också ha äggvita i eller gratinera de i ugnen. Men det verkar som att sötman från proteinpulvret försvinner i ugnen. Sen har jag sett recept där de har torkade dadlar i, det kan man ha om man vill ha de mer söta.
 
Man kan också skippa kakaon och ha vaniljprotein och ha mer jordnötssmör. Testade köpa en annan sort jordnötssmör sist, kung markattas, men den va inte alls lika god som green choice. Kung markattas smakar inte lika mkt jordnötter då de har lagt in andra nötter med medans green choice har 99.3% jordnötter i. Så jag kan rekommendera Green choice som finns bland annat på ica :)
 
 
 
 
 
Smakar som chokladbollar med jordnötssmör :) De blev rätt kladdiga, inte så fasta som de barsen man köper. Men kladdigt är gott. De går inte sönder iaf!
 
 
 
 
 Nu har jag ändrat receptet här nedan. I dess barsen ovan är det 2dl mjölk istället för kvarg, 2 dl proteinpulver och ingen banan. Men bananen gör att kolhydraterna blir fler så man kan skippa den om man vill :) 
Ska försöka höja proteinen och sänka kalorierna. Så kanske kommer upp ett bättre recept annan gång :) 
 


Blanda allt, bred ut på bakplåtspapper och strö över kokos. In i kylen. Skär till valfria bitar. Om du gör 9 bars blir det 200kcal med innehållet ovan :)
 
 


Kommentarer
dani

För sötma kan man även ha torkade aprikoser :)
Jag gjorde energibars på då tog jag bara en ungsform , hackade hasselnötter, jordnötter , och aprikoser sedan hällde jag i pumpakärnor.
Sedan smälte jag mörk choklad ocv hällde över ich blandade om så att allt hade fått choklad på sig sedan bara tryckte jag ut så att det var lika jämt i tjocklek över hela sen in i kylskåpet! mumsigt! Aprikoserna gjorde det jättegott! Hade gärna blandat i jordnötsmör med men det var tyvärr slut :)

Svar: Låter riktigt gott!:) fast då innehåller de inte så mkt protein som jag vill de ska innehålla mest utav.
Köpte torkade dadlar idag som fanns i lösvikt i perfekta bitar. Så ska testa med de i och hackad mandel :)
Malin

2014-02-09 @ 18:52:59


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Fitnessmom

Work for it!

RSS 2.0