Dose eyes

Jag måste ansöka om mer mammadagar snart, har ansökt till slutet av april för man kunde bara söka för ett år framåt (konstigt). Sen kan det ju ta en månad med handlägning och sånt. Men beroende på hur många dagar jag har kvar och hur länge det kommer räcka så tror jag att jag ska lyxa till det med 6 hela dagar (sjukpeningnivå) och en lägstanivå. Idag har jag 5 hela dagar i veckan så det kommer ge ca 2500kr i månaden extra.
Men det verkar som det är bra att ha dagar sparade sen när han börjar förskola? Typ när man vabbar eller om man vill va ledig på lov osv. Jag är så oinsatt i just dethär med vabba. Man har ju va rätt att va hemma med sjukt barn och få ersättning? Varför måste man vabba och ta från sina mammadagar när man har den möjligheten? Beror det på att man får mer från föräldrardagarna? En snäll skäl får gärna förklara det för mig :)
 
Jag jobbar ju deltid och kommer antagligen göra det ett tag framöver, så kommer inte behöva vabba eller nåt sånt då vi bara låter mig jobba en annan dag isf. Är väldigt flexibelt.
Annars har Danny mkt övertid han kan ta ut om han är sjuk om vi inte har dagar kvar. Så frågan är om vi ska spara dagar.

 
Har ni använt upp era lägstanivådagar? De är väl typ 190kr per dag innan skatt? Så det ger ju inte så mkt så man måste nästan trycka in dom några dagar i månaden. Men jag kommer inte ha använt upp alla dagar genom att bara ta ut dom på helgerna. Men sen behöver man inte ta ut dom heller egentligen. Man har ju fått så mkt pengar genom staten redan. Ca 90 000 i bara akassa förra året och då jobbade jag ändå deltid med. Tänk om jag inte va med i akassa, då hade jag varit 90 000kr fattigare. Så att va med i akassan är väldigt viktigt för man vet aldrig vad som händer med ens jobb. Det är ju en sorts försäkring, det är ju väldigt sällan man får tillbaka på alla dessa försäkringar men just akassan har varit en jäkligt bra försäkring när man inte har ett heltidsjobb, så man är tacksam man fått alla dessa pengar, sen får man ju väldigt mkt i föräldrarpenning med i över ett år! Så man ska va tacksam för sånthär som många tar för givet. Inte i alla länder som man får betalt när man är hemma med sitt barn eller när man söker jobb.
 
Natural
 
Filter
 
Black and white


Kommentarer
Josse

Vad jag förstått så ingår inte VAB i några ordinarie föräldrapenningdagar utan det är något fristående. Hade Vincent t ex varit sjuk nån gång under tiden du tagit ut föräldrapenning så skulle du VABat för att slippa ta av dagarna. Läste dock nu att lägsta gränsen för det är att barnet är 8 månader. I vilket fall så är det inga vanliga föräldrapenningdagar som tas även om det finns en maximumgräns per år man kan ta ut (120 dagar). Så dem är enbart till sjukdom. Jag hade velat hinna ta ut alla lägstanivå-dagar innan sambon är hemma med lillan men vet inte om jag kommer hinna eftersom det finns en gräns för när man får börja ta dem. Fram tills nu har jag nämligen tagit ut drygt 100 dagar och när det är dags för sambon har vi splittat dagarna rätt så jämt mellan oss. Fanny ska inte vara hemma nåt med V? :)

Svar: Ja de är synd man inte kunde börja använda lägstanivådagarna direkt.
Eftersom Danny jobbar heltid o jag deltid så tjänar vi på att han jobbar. Så jag kommer ta alla hans dagar :)
Ansökte om fler mammadagar men de är alltid massa krabb. Så måste ringa fsk så de blir rätt :)
Malin

2014-02-03 @ 11:54:18
URL: http://joeeeee.spotlife.se
Josse

Danny ska det stå, mobilen som fjantar sig!! ;) haha

2014-02-03 @ 11:55:44
URL: http://joeeeee.spotlife.se
Sara

Nått att tänka på sen är att efter barnet fyllt 1 måste du ta ut 5 dagar i veckan för att behålla din sgi. Du kan ju fortfarande blanda sjukpenning dagar med lägstanivå eller om du jobbar nån dag.
Så om man vill vara hemma länge så är det bäst att spara på dagar i början så man har kvar att ta av sen.
Tror du först kan ta lägstanivådsgar när du tagit 190 sjukpenningdagar. ( tror jag )
Allt var krångligt i början men man lär sig mer och mer... :-)

Svar: Hej. Jo de vet jag. Jag kommer skola in han på dagis nån gång i augusti. Kommer ta ut 7 dagar i veckan hela sommaren :)
Malin

2014-02-04 @ 09:37:29


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Fitnessmom

Work for it!

RSS 2.0