Mammalivet

Fick en förfrågan om jag kunde göra ett inlägg om mammalivet, och var jag och Vincent brukar göra här hemma :)
 

Vi har ju våra rutiner på morgonen där vi äter gröt, sen brukar han sköta sig rätt mkt själv. Sitter i matstolen och leker med sina leksaker, går lite i gåstolen, vi ligger lite på mattan och jag hoppas han ska lära sig krypa :P
Jag städar rätt mkt och lagar mat när Danny är på jobbet, förbereder inför mitt träningspass med lunch osv.Så eftersom Vincent är rätt självständig hinner jag med mkt under dagen. 
Sen är ju Danny hemma redan innan 14.00 så tiden tills dess går väldigt fort. Så mina dagar går verkligen superfort när man hela tiden har så mkt att fixa med Vincent, huset, matlagning plus träningen.
 
Men hur känns mammalivet? Det är svårt att sätta fingret på känslan, det är ju såklart underbart att jag har en son, som är så fantastisk på alla sätt. Jag känner mig stolt över att ha en så fin son som Vincent.
Igår efter träningen försökte jag föreställa mig hur det varit om vi inte haft Vincent, om jag kommit hem till ett tomt hus, och det hade känts väldigt konstigt och ensamt. Man va ju ofta ensam hemma innan, vilket kan va skönt det med. Men det hade varit tomt om det bara va jag och Danny hela tiden. Man vill komma hem till Vincents leende :) Han brukar bli helt till sig när Danny eller jag kommer hem vilket är så underbart :)
 
Barnmorskan frågade igår hur Vincent är när andra hälsar på. Och han skriker ju åt alla som kommer nära i början, sen lugnar han ner sig och blir glad. Hon sa att alla bebisar är så runt denna åldern, de är mamma och pappa som är viktigast och de vill ha de nära hela tiden. Så vi måste säga till alla i familjen och vänner att man inte ska ge han nån uppmärksamhet när vi får besök föränns han vant sig lite. Är ju lätt att alla vill hälsa på Vincent och mysa med han direkt, men han behöver avstånd en stund så han förstår läget är under kontroll :P Så slipper han bli så stressad vid varje besök. De va som när jag hälsade på min mamma i butiken, då va pappa där med och såfort han gick till vagnen började den sura minen sakta komma, så han backade och då blev han normal igen, o så fortsatte det ett tag så han vill ha sin space i början haha.
 
 
 
I detta läget gör man allt för att hålla händerna borta från ansiktet :)
 


Kommentarer
Anonym

Brukar han åla och sådär? Har en lika gammal dotter som är väldigt livlig och busig så jag får knappt nån tid över till annat när sambon jobbar! :p hon kan leka själv med sina leksaker, men vill ju inte lämna henne ensam på golvet :)

Svar: ne han kan inte röra sig ur fläcken haha. Kanske ska njuta av det medans jag kan :) Hon gillar inte att sitta i matstolen och leka då? Då vet man iaf var man har dom :)
Malin

2014-02-27 @ 13:09:46
Nathalie

Hehe okej :) nej hon klättrar nog ur den om jag lämnar henne dit! Hon brukar dra upp benen och så:) men hon har lärt sig att krypa och ställa sig upp mot saker, så snart har hon nog full koll på det :) fast det blir ju ändå att passa så hon inte gör något farligt :)

Svar: Hehe ok då blir de nog inte så mkt säkrare o ha henne där :) det sköna nu är ju att jag kan lämna Vincent själv några stunder. Men de varar nog inte så länge till :)
Malin

2014-02-27 @ 17:15:02


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Fitnessmom

Work for it!

RSS 2.0