Marklyft

Ska försöka mig på marklyft igen. Basernas basövning sägs det. Sist jag gjorde det kände jag inte så mkt i ryggen utan i händerna då man håller i en så tung vikt. Men tror inte jag hade handskar då. 
Sen känns det lite läskigt med just marklyft för det går skada ryggen rejält om man har fel teknik. Så har tittat på mkt videos och sen får jag börja lätt. 
Tänkte göra marklyft sist jag hade ryggpasset men stången va upptagen heela tiden. 
 
 
Marklyft är en basövning. Basövningar är de övningar som tränar väldigt många muskler samtidigt och är de bästa styrkeövningarna man kan göra. Har läst att man bygger mer när fler muskler får arbeta samtidigt. 
Andra basövningar är knäböj, militärpress, frontböj, bänkpress
 
Tycker nästan han går ner för långt med ryggen? Många släpper stången efter knäna eller böjer benen mer. Men man kanske ska gå ner så långt?
 


Kommentarer
Emelie

Hej! Det som är dumt på första bilden är att han krummar ländryggen alldeles för mkt. JÄTTEviktigt att ryggen alltid är rak i marklyft, stor skaderisk annars :)

Svar: Anade det :) det får ju inte bli en båge av ryggen
Malin

2014-02-07 @ 19:43:57
Sara h

Håller med föregående talare. Magen ska spännas till ordentligt så man håller stabilitet, axlar rullas bak och "låsas" så man inte krummar med ryggen.
Ett tips för bättre grepp är att ta underhandsgrepp med ena handen och framför grepp med andra. Sen alternerar man mellan seten.
Börja med bara pinne först, titta på dig själv i speglar och stäm in tekniken. Innan då går över till stången på 20kg. Sen känner du när du kan lägga på med vikt.
Jag är hopplöst stark iben å rygg men armarna/händerna orkar inte hålla stången. Blir lite grepp-träning framöver innan jag kan lägga på mer vikt.

Svar: Jag brukar köra ena handen underhandsgrepp. Känner man får bättre grepp då :) ja de känns som händerna inte orkar hålla i en speciell tung vikt. Får ont för minsta lilla. Känns svårt att träna upp händerna bara :P
Malin

2014-02-07 @ 23:57:09


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Fitnessmom

Work for it!

RSS 2.0