Smalmat

Har bestämt mig för att äta mindre kolhydrater igen. Typ quornfärs med bönor och en sallad, soppor, matvete ibland osv. Så kommer inte anstränga mig för att äta mer än vad jag egentligen känner för. Nu har jag ju tagit en banan extra, potatis, pasta, ätit större portioner osv för att ligga på ett överskott. Men jag känner jag mår bättre av att äta rent och kalorisnålt. Mindre uppblåst och jag känner mig smalare och fastare. Känns som mina armar vuxit massa bara denna månaden vilket jag tycker är lite läskigt. Samtidigt vet jag ju att musklerna kommer bli större sålänge jag ökar vikterna och shockar dom. Men jag kommer fortsätta öka vikterna men inte ligga på ett överskott och se vad som händer, helst vill jag ju bara bli starkare och få mer konturer.
Man kan bygga muskler på ett underskott. Vem säger man måste ligga på ett överskott för att få muskler? Det är inte överskottet utan proteinet som bygger musklerna. Det kan jag iaf motbevisa då jag legat på ett underskott den mesta av tiden efter förlossningen och jag har ju fått massa muskler och är starkare än nånsin :)
 
 
 
 
 


Kommentarer
lisa

Visst kan man ligga på underskott o bygga men det är snarare att det inte är det mest optimala:)
Det kostar energi för kroppen med muskler:) Ju mer muskler ju högre förbränning,o om man då ligger på ett överskott så känner kroppen att den har "råd" med mer muskler eftersom den får tillräckligt med energi (mat) att kunna ha mer:) Så visst man behöver inte ligga på överskott för att bygga nog snarare bara att du kanske byggt ngt mer om du legat på överskott:) m nu är du ju ändå inte ute efter att bygga mer iaf så då passar det ju bara bra:)

Svar: Jo men det vet jag :) men jag vill inte få stora bulliga muskler utan bli smal o fast med konturer. Är egentligen bara rumpan jag vill få större men det har den trots underskott :)
Malin

2014-02-22 @ 16:12:39


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Fitnessmom

Work for it!

RSS 2.0