Höftlyft på boll

Igår körde jag ett rätt hårt ben- och rumppass. Min absoluta favoritövning för rumpan har varit höftlyft på stepbräda ett tag, men fick tips om att det även funkar på boll (en sån som på bilden nedan). Tycker det funkade bättre och är bekvämare för foten som får grepp under hela övningen. Däremot känner jag mer i vaderna när jag gör den på stepbräda. 
Men denna övning bränner verkligen. Brukar stanna med höften uppåt i ca 10-20sek i sista repen i varje set. 
Sen la jag på 5 kilo i hipthrust så igår blev det 30kg 20x3. 
Sen gjorde jag lite knäböj med stång. Men jag tror jag ska ge upp knäböj (squats) för känner nada i rumpan. Känner bara på ovansidan lår typ. Man läser ju överallt att det är den bästa övning för rumpan så har inbillat mig den gör nytta trots jag inte känner nåt. 
Men höftlyft bränner och tröttar ut rumpan 1000ggr mer så tror den ger mer. Utfall är samma sak. Känner nada, vet knappt var jag ska känna för det enda som känns är i knäna att de bara påfrestas. Om jag ska köra knäböj blir det sumosquats isf, där känner jag liiite i rumpan då man kommer längre ner. Gäller att få kontakt med musklerna och känna de jobbar. Annars känns övningen meningslös. 


When I have a ass!





Kommentarer
Mrs V

Då är inte jag den ändå som känner mer ovansidan av låren än rumpan på knäböj :P
Men min sambo sa att det kan mycket väl va så att rumpmusklen är starkare än lårmusklerna o därför känner man av mer i låren..svagaste musklerna är de som får jobba mest.
Har du gjort utfall med stång (smithmaskin)?

Svar: Ja så är det ju. Har inte tänkt på det. Har inte kört så jättemkt ovansida lår pga knäna så får försöka hitta milda övningar till den muskeln :)
Malin

2014-01-02 @ 17:21:31
URL: http://boobluscious.blogg.se
Josse

Förmodligen är lårmuskeln svagare och det är därför du känner mest där. Tränar du upp den och slänger på lite fler kilon lär du helt säkerligen få kontakt med rumpmusklerna så småningom! :)

Svar: Ja jag får försöka träna den muskeln mer. Men just nu vet jag inga övningar där knäna inte påfrestas för mkt. Brukar mest sitta mot en vägg med vikter och gör benspark ibland med lättare vikter.
Malin

2014-01-02 @ 17:50:59
URL: http://joeeeee.spotlife.se


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Fitnessmom

Work for it!

RSS 2.0