Lite mattips

Jag försöker äta kalorisnålt nu när jag fokuserar på att ligga på ett underskott. Men jag vet inte riktigt hur mycket jag bör äta för att ligga på ungefär -500kcal per dag. Nu när appen shape up har uppdaterats funkar den inte alls. Går ju inte ändra sitt mål eller nånting.  Men jag har gått ner ca 0.5-1kg i månaden den senaste tiden så då har jag ätit rätt bra så kommer följa det rätt mkt bara att jag minskar på onyttigheterna. Tror det kommer göra mycket skillnad. Sen att jag lägger in mer cardio kommer säkert ge andra resultat.
 
Linssoppa gör jag flera gånger i veckan. Brukar lägga i broccoli med för att få in mer nyttigheter. Linssoppa gör jag mest för att det är en måltid där man alltid har ingridienser till. Broccoli =fryst, blir inte gammalt och ett paket räcker länge. En förpackning torra linser räcker nästan en månad, krossade tomater blir inte heller gammalt på lång tid. Sen är det gul lök som går åt men som jag brukar köpa mycket av.
 
Sen om jag vill ha kolhydrater gör jag oftast matvete, tillbehör blir det oftast kokt broccoli och blomkål och en sallad, sen en quornprodukt och om jag orkar blir det en bön/linsgryta till eller en dressing på kvarg/lättcreme fraiche eller aji (rivna tomater med olja, citron, persilja/koriander och kryddor)
 
De två måltiderna blir det oftast här hemma med lite variation :)
 
 
Mycket mat men det enda som innehåller endel kalorier är bönorna och linserna och matvetet. Resten är mest vitaminer och näring :)
 
 
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Fitnessmom

Work for it!

RSS 2.0