Spagettigben

Idag tränade jag ben, rumpa, axlar och mage. Så hann inte med crosstrainern i slutet. Men det är skönt att tränat igenom benen och rumpan ordentligt :) 
Mycket folk på gymet idag med. Passen är fullproppade och 70% av människorna har jag aldrig sett innan. Men det kommer minska snart :) 

En sak kan jag dock inte förstå, är det inte åldersgräns för att träna på gym? Borde va 15-16 år tycker jag. Flera gånger har hag sett barn som måste varit runt 10 år som kört maskinerna. Jag kan inte förstå man låter sina barn börja styrketräna så tidigt?! De har ju inte ens vuxit klart och i den åldern vet man sällan nåt om ämnet och kan inte tekniken och skadar bara kroppen.  Sen blir de ju fixerade av sin kropp i en väldigt tidig ålder. Är ett par som alltid tar med sina barn i den åldern o låter de träna maskinerna. Kan verkligen inte förstå det, barn hör inte hemma på gym. 

Hade mitt nya linne idag. Märker de töjjer sig fort. Tur man har en symaskin :P Vill köpa en tshirt med samma tryck :)






Kommentarer
Malin

Borde inte du som "inspiration", sluta klaga på att det är mycket folk på gymmet. Peppa ist och tyck att det är bra av dom. Jag började träna nu efter nyår och för det kommer jag inte fortsätta eller vad? Tycker du har tråkig inställning.

Svar: Jo visst är det bra att folk försöker ändra sina vanor och bli hälsosamma. Men det är bara några få procent som håller sina löften och börja träna. men jag tycker inte det behövs ett nytt år för att bli hälsosam, ett sånt beslut tycker jag inte man ska vänta på utan det gäller bara att bestämma sig :) Det jag tycker är tråkigt är att det är så mkt folk på gymet i nån månad och sen är det lite folk igen. Att träna i nån månad ger inte nåt och det är synd så många slutar och ger upp
Malin

2014-01-11 @ 14:57:02
Josse

Åldersgränsen brukar vara 13 och är målsman med kan man vara yngre. Jag har själv varit på gymmet och tränat med mina syskon, de var 12 och 14 år gamla. Vi hade hemskt roligt ihop så jag tycker inte det egentligen är fel att yngre får chansen att få en sund inställning till träning och att man kan ha kul. Men det är klart, är det som du säger att de är där för att kötta och bygga muskler kan det hända att synen på träningen och kroppen blir aningen skev.

Svar: jag tycker isf en sport är mkt bättre där de kan få gemenskap med andra. Men att dra själv till gymet och bygga muskler känns lite fel i den åldern. De behöver inte precis va starka utan kroppen växer ju tillräckligt :)
Malin

2014-01-11 @ 15:39:39
URL: http://joeeeee.spotlife.se
Malin

Det finns barn som inte kan socialisera sig med andra så jag tycker det är toppen att dom kan hänga med till gymmet. Personalen på gymmet har även ansvar för att personer under 18 tränar på ett sunt sätt. Jag har haft barngymnastik, ålder 3-6 år och där var minst 5 av 20 barn överviktiga. Så gym är helt klart ett bra sätt för de yngre lite osäkrare personerna att få träning på. Att springa efter en boll kanske inte är för alla.

Svar: Ja då gäller de ju att verkligen ha uppsikt så de tränar rätt. Men jag har sett barn utan nån vuxens uppsyn och jag tycker ändå de finns mkt bättre sätt att socialisera sig på än att bygga muskler i 10 års åldern. Tror inte de är så sunt. De ser säkert de stora biffiga killarna och vill bli som dom o kanske tar tyngre vikter och får en skrev syn. Så tycker fortfarande de borde va 15-16 årsgräns på styrketräning som är till för att bygga muskler/ bli starkare
Malin

2014-01-11 @ 16:06:48
Liiina

Barn/yngre tonår mår BRA av att träna på gymmet. Dom kommer inte bli biffiga då det saknas testosteron som kommer nån gång i tonåren. Tills dess blir dom bara starka.
Skitbra att dom får öva på maskinerna för det är svårt att göra fel. Dom kommer heller inte välja en tung belastning så det finns alltså en extremt liten skaderisk.

Svar: Fast jag tror det är lätt att små barn tränar för de just vill bli biffiga. Tror inte de har som avsikt att bara bli starka. Tror mer de ger skada genom att de blir fixerade vid sin kropp för tidigt. Tycker fortfarande styrketräning borde va till för vuxna :)
Malin

2014-01-11 @ 17:53:03


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Fitnessmom

Work for it!

RSS 2.0