Ass today

Nu är det lite bättre i knäna. Men det är tråkigt att jag fortfarande lätt får ömmande knän efter benpassen. Stretchar benen efter varje pass, extra mkt framsida lår då det är skönt för knäna. Kan ju va lederna eller senorna som inte riktigt hängt med mitt hastiga träningsschema. 

Här är shortsen jag köpte på hm, men ska lämna tillbaka dom. Nu har jag dragit upp dom jättehögt och jag gillar inte riktigt sånahär shorts egentligen för de gör att rumpan ser helt platt ut då tyget går rakt ner vid skinkorna

Drömkropp!! Har sjukt långt kvar innan jag kommit där hon är. Om jag ens kommer så långt med min träning. Och jag vet, jag måste äta sjukt mkt för att bygga såpass mkt muskler. 




Kommentarer
My

Vilken stor inspirationskälla du är med din träning! Vilka fina resultat du har fått :) Försöker själv komma igång med träningen efter min graviditet. Men alla dessa mammafikor och fikorna på stan sätter käpp i hjulet ;)

Har du några bra magövningar som du kan tipsa om, som bränner de där lilla extra i magen?
Tycker det är magövningar jag saknar i mina träningspass!

Fortsätt att kötta på, :)

Svar: Tack så mkt!:)
Här är ett inlägg med de magövningar jag kör:

http://belovely.blogg.se/2014/january/basta-magovningarna.html

Även sidoplankan, cable twist bicycle crunches är bra för sidorna :)
Malin

2014-03-26 @ 13:25:33
Josse

Akta så inte knäskålarna flyger ur bara! Kvinnor är tydligen mer lagda åt att ha en knäskål som gärna glider ur och att då stretcha framsida lår är mycket mycket dumt. Min sjukgymnast berättade detta för mig när jag gjorde det andra gången trots att jag tydligen inte har fysiken för att dra ur dem från början. För oss räcker det egentligen att sträcka lite grann för att stretcha den muskeln, tyvärr använder man övningen som om den skulle passa alla när den egentligen är utformad efter män och deras fysik och drar ut den som inåt helskotta. Många tjejer vet inte ens om att de med största sannolikhet har ”skeva” ben (dvs anlag för att dra knäskålen ur sin plats). Skulle snarare gissa på att det behövs inlägg för att skorna är för dåliga, de flesta är det idag (även fina dyra träningsskor). Ett tips är att testa att skaffa specialanpassade inlägg, är rätt säker på att det skulle kunna hjälpa en hel del om det nu inte är så att övningarna i sig utförs fel! 

Svar: Hur vet man om den "glider ur"? För samtidigt behöver man väl stretcha så leder och sånt töjs.
Ingen aning vad för inlägg man ska ha, vet du var man får tag på såna?
Malin

2014-03-26 @ 14:23:05
URL: http://joeeeee.spotlife.se
Josse

Alltså fysiologiskt sett har vi kvinnor lättare att vrida knäskålen ur led (kallas knäledsluxation). Våra leder är satta på ett sådant sätt att risken är större för oss än män, många fotbollstjejer brukar lyckas vrida dem ur led. Det där med knäna är komplext men du ska huvudsakligen inte ha någon smärta i knäna så länge de är utsträckta för då trycker inte kappan (vet att det heter knee cap på eng men vet inte svenska tyvärr!) i själva skålen i knäet, finns säkert bra bilder på Google.

Jag funderade lite och tror egentligen att du har belastat fel i någon övn och lagt hela tyngden på knäna istället för benmusklerna. Men ofta behöver man också skoinlägg för att justera fötterna då sulorna i skor idag är rätt dåliga, därav tipset.

Du kan så klart stretcha framsida lår om du vill men då förlänger du också den muskeln som håller knäskålen på plats, det var bara det jag menade. Och jag har märkt, även på min träningsanläggning, att folk kan hålla på och stretcha ut den hur mkt som helst utan att veta konsekvenserna av det om oturen är framme vilket jag tror kan vara vanligare än folk anar. Bara för några månader sedan såg jag en tjej på ett box-pass på F&S vrida knäet ur led.

Så därför vill jag du ska vara medveten om det här med stretchningen och knäledsluxation för gör du bara en felaktigt belastad vridövning så kan den dras ur led och så får man tillkalla ambulans, slå rätt det och hoppa på kryckor ett tag därefter. Inte så kul!

Har för mig det finns butiker som gör inlägg annars, typ löplabbet. Kunde ju kolla där om det inte släpper!

Svar: Ne det vill man verkligen inte råka ut för :S
Jag kan ju ha belastat fel i början, har ju haft ont från och till väldigt länge nu. Men jag har alltid varit noga med teknikem och jobbat mkg uppåt i vikter. Men nu när jag börjar köra tyngre så får jag ont. Tror inte de beror på tekniken utan nåt med mina knän som är svaga.
Måste boka tid hos sjukgymnast o börja där.
Malin

2014-03-26 @ 17:58:45
URL: http://joeeeee.spotlife.se
Josse

Ofta kan man ju vara svag precis runt själva knäskålen, just dem små musklerna är rätt svåra att träna om man inte vet vad det finns för övningar. Hur är det med höften då? :)

Svar: Det är bra med höften :) Men däremot får jag ofta ont i ena ljumsken vid tunga lyft. Tror det är sen graviditeten. Känns som man får ont överallt vilket är väldigt tråkigt och gör så man får hålla tillbaka
Malin

2014-03-26 @ 22:30:09
URL: http://joeeeee.spotlife.se


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Fitnessmom

Work for it!

RSS 2.0