Feeling strong

Jag älskar att känna mig stark, eller att vara stark! Jag känner att träningen även gör mig starkare psykiskt, jag har fått bättre självförtroende. När man uppnår sina mål så stärks självförtroendet och man tror mer på sig själv, känns som jag kan klara vadsomhelst sålänge jag lägger ner min själ i det. 
 
Idag blev det ett sent pass så ska hemåt nu från gymet. Tog en celsius innan, älskar celsius! :) Tränat axlar, cardio och mage idag. Axlar kör jag två gånger i veckan för tycker det är det snyggaste att bygga, när man har vältränade axlar framhävs biceps och triceps mycket. 
Övade även på handstående rätt länge, gick väldigt bra. Fick ett tips av en kille som är sjukt stark och har väldigt bra balans. Han sa man kan öva i en ställning på golvet som stärker axlarna, när man står på huk fast med fötterna i luften. Trodde inte jag skulle klara det men de va inte alls svårt eller speciellt jobbigt, har för mig jag testat stå så innan och då klarade jag inte det. 
Kan lägga upp en bild på vad jag menar :)
 
 






Kommentarer
Johanna

Hej Malin! Jag beundrar dig hur mycket som helst, fattar inte hur du är så motiverad hela tiden! Jag har själv försökt gå ner i vikt fram och tillbaka, men jag ger alltid upp innan jag får några resultat. Bland annat för att jag ÄLSKAR att äta, även om jag äter nyttigt (mycket onyttigt på helgen dock :@) så äter jag egentligen för mycket för en liten artonårig tjej utan muskler... Jag undrar hur du lägger upp konditionen efter styrkepassen? Har du något separat konditionspass också eller? Jag älskar att träna styrka men behöver ändå gå ner i fett och så måste det verkligen vara kul och effektivt för att jag ska kunna fortsätta...

Svar: Jag förstår ditt dilemma, jag saknade också motivationen innan, tränade jätteofta i några veckor och sen avtog det ett tag och sen tillbaka igen. Jag tror jag byggt upp motivationen tack vare graviditeten, för magen drog sig tillbaka lite i taget (livmodern) och då fick jag stora resultat hela tiden, så jag har hela tiden sett en förändring på min kropp, känner att den utvecklas hela tiden och musklerna blir större och mer markerade hela tiden, det är det som håller mig motiverad och gör träningen så kul. Men innan resultaten kommer är det svårt att hålla sig motiverad, det måste helt enkelt komma innifrån och man måste veta precis vad man vill få ut av träningen och bara köra på det tills man når dit.

Jag kör kondition direkt efter styrkepasset, brukar inte göra det men kommer göra det framöver för att öka förbränningen. Blir antingen pw eller crosstrainer.
Kör tung styrketräning, så du max klarar 12-15 rep x 4 set i varje övning, sen varannan vecka kan du chocka musklerna så du bara orkar tex 6-8 rep x 4 set. för att forma kroppen och för att få resultat så ska du inte klara en enda rep över det, det ska va tungt och man ska ta i :) Det kommer förbränna bort ditt fett samt göra dig fastare och starkare. Ät massa protein och försök minska portionerna om du känner du äter för mkt. Ät hellre va tredje timme och mindre :) Lycka till!
Malin

2014-03-20 @ 21:36:29
elin

Grymt motiverad av dig. Älskar själv träna. Blir helt deprimerad när jag måste ha en vilodag... så pass älskar jag gymmet. Tur är väl de efter ca 30kg upp under graviditeten.

Tänkte fråga när du börja med benböj med vikter? Har du erfarenheter om de är något dåligt efter graviditeten? Min dottee är snart 3 mån :)

Svar: Men det är iaf bättre än att man måste kämpa sig till gymet :) jag vågar inte uttala mig om det riktigt, du får nog lyssna på kroppen och börja långsamt. Kör med lätta vikter först och bygg dig uppåt. Eller börjar utan vikter för att få in tekniken, eller med en sån pinne som inte väger nåt :)
Malin

2014-03-21 @ 14:23:16


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Fitnessmom

Work for it!

RSS 2.0