Våran ekonomi

Tänkte skriva hur vi delar upp vår ekonomi då en ville ha ett inlägg om det :) tror jag skrivit om det för längesen men kan göra det igen:)

Vi har mestadels gemensam ekonomi men vi har våra egna kort. Men eftersom Danny får in mer än mig betalar han lite fler räkningar än mig. Men vi delar på hyran och mat. Så den som har pengar betalar helt enkelt, men vi delar på de stora utgifterna. 

Sen betalar vi av bilen tsm. Danny har ett sparkonto som går till bilen och alla kostnader där (inte bensin), och jag har ett sparkonto för nöjen. 
Men det är jag som köper i stort sett allt till Vincent och hemmet, men när jag inte har så mkt pengar till det betalar Danny och jag shoppar ;) Som sakerna till hallen betalade Danny men det va jag som ville ha det. 
Men det är bra att det är Danny som får in de flesta pengarna och för över till bilkontot för jag har väldigt lätt för att spendera om de finns på kontot hehe. Såfort man får lite extra så shoppar man destu mer. Men jag är glad att vi går rätt mkt plus varje månad trots jag är mammaledig, hade dock önskat vi sparade lite mer. Igår betalade även Danny bhn och shortsen och min mat. Tror inte det funkat om vi va snåla och alltid delat på exakt allt, och att den ena aldrig betalar nåt till den andra. Då blir det så ansträngt med ekonomin och det skapar väldigt lätt konflikter om vem som ska betala osv. Iaf när man bor ihop och har barn. 

Storhandlade i fredags. Tänk vad Vincent är stor som nu kan sitta i kundvagnen. Nyss låg han i babyskyddet :O




Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Fitnessmom

Work for it!

RSS 2.0