Axelupplägg

När jag tränar gör jag alltid axellyft åt sidan, militärpress med hantlar och militärpress mes stång. 

Igår ökade jag vikten i militärpress med hantlar och körde 8 kilo på varje hantel 12rep, sen direkt efter körde jag axellyft åt sidan med 6 kilo x12-15 reps. Tycker superset är bra för det tröttar ut musklerna mer!

Sen när jag gjort de supersetet 4 gånger körde jag militärpress med stång. Räknade inte repsen men kör tills jag inte orkar mer. Tar varannan framför och bakom huvudet








Kommentarer
Emelie

Ett tips är att inte göra bakom huvudet. Varken militärpress eller latsdrag. Är en onaturlig rörelse för axlarna och kan ge skada där och i nacke. Bara så du vet :)

2014-05-10 @ 11:17:50
Elektra

Jag håller inte med om att man ska undvika att göra pressar bakom nacken. Det är en myt att det är skadligt för alla, det beror på hur man är byggd. För vissa går det bra att göra så och för andra inte. Jag tycker att det är skitsvårt att pressa bakom nacken, känns helt fel. Dock så kör både min pappa (som är gammal tyngdlyftare) och min pojkvän så och tycker att det känns bättre än framför. Blir även lite mer isolerande för axlarna, kör man framför kopplar man in fler muskler.

2014-05-10 @ 11:29:02
Emelie

Kan så vara men jag tror att min naprapat som är utbildad inom styrketräning vet bäst :) och detta är en lika onaturlig rörelse som att köra bicepcurls bakom ryggen..

2014-05-15 @ 18:46:55


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Fitnessmom

Work for it!

RSS 2.0