Makeup or not?

Jag har sett på flera andra träningsbloggar att det alltid blir en debatt om man bör ha smink eller inte på gymet. Det bästa är såklart att inte ha smink då det täpper igen porerna och kan ge finnar osv när man svettas. Det bästa vore att aldrig nånsin ha smink då det oftast innehåller massa skit. Men jag har alltid sminkat mig, var jag än ska. Är en rutin jag har varje morgon, om jag inte bara ska va hemma eller bara iväg och handla mat osv. Men annars sminkar jag alltid mig. 
Enligt vissa är det typ förbjudet att sminka sig innan gymet, för vissa är det konstigt att sminka sig om man ändå ska svettas. Men jag svettas inte mkt i ansiktet och behöver inte tvätta bort sminket efter träningen. Sen vill jag inte känna mig ful som jag gör utan smink (foundation). Hatar min hy så den sminkar jag alltid, ögonen är inte lika viktiga för mig och kan va osminkad där. 
När jag känner mig fin får jag mer skälvförtroende så därför vill jag alltid känna mig fin, oavsett vart jag ska nånstans. Och jag ser heller ingen mening att tvätta bort sminket enbart för man ska till gymet? 
Tycker alla gör som de vill och om folk inte vill träna med smink så gör inte de då, men ifrågasätt inte de som gör. 
 

 
I have seen on several other training blogs that its always is a debate whether to wear makeup or not at the gym. The best course is to not wear makeup because it clogs pores and may cause pimples, etc. when sweating. It would be best to never ever wear makeup then it usually contains bad things to your skin. But I always wear makeup. Is a routine I have every morning, if I'm not just going to be at home or just go and buy food etc.. But otherwise, I always wear makeup.
According to some, it's kind forbidden to wear make-up at the gym, for some it's weird to wear make-up if you going to be sweat. But I do not sweat very much in my face and do not wash off the make-up after training. Then Im not comfortable without makeup (foundation). I hate my skin so I´m always wear makeup at the gym.
When I feel comfortable with myself, I get more self esteem so therefore I always want to do my makeup and wear nice workoutclothes etc. And I see no point to wash off my make up before the gym if I did my makeup in the morning.
Let everyone do what they want and if people don´t want to train with makeup its fine, but do not question those who do.
 
 
 

 
 
 


Kommentarer
sara

Skönt att höra fler som tränar med smink:) det gör jag med o förstår inte grejen med att andra orkar bry sig om ngt sådant? Men snälla liksom man får väll göra som man vill. Jag trivs mkt bättre med smink,du går iaf till affären osminkad,det gör inte jag, känner mig lite "naken" utan smink önskar det inte var så men så är det tyvärr. Sen så är det dom som påpekar att någon tränar med utsläppt hår,asså snälla hahaha och? Glad jag inte lägger ngn energi på hur andra ser ut på gymmet,lägger min fokus på det jag är där för vilket är att träna:) bryr mig inte det minsta om hur andra ser ut.

Svar: Haha jag vet, de är så många som lägger sig i vad andra gör och som borde fokusera mer på sig själva. Vad stör de andra lixom om man har smink på gymet?:D Bara för man själv inte gör det betyder de inte de är fel :)
Malin

2014-09-03 @ 18:59:53
Vanessa

Bryr mig inte om någon är med smink eller ej... har inte ens tid att kolla det, väldigt "självupptagen" på gymmet, haha.
Men jag personligen skulle aldrig vilja ha smink när jag tränar. Jag avskyr känslan, hatar det på sommaren också när det är "äckligt" varmt, som man typ aldrig får i sverige men utomlandsvärmen med stekande sol och man bokstavligen känner hur solen smälter bort foundationen... jag tycker (på mig själv) det är äckligt. (samma med kläder, hatar kläder när det är äckligt varmt hahah) Vill inte ha smink eller kläder på mig typ.. men kläder måste man om man ska lämna huset..tyvärr :P

Sen tycker jag det är synd att man får bättre självförtroende med smink, för jag tycker självförtroende ska va en sak som kommer från insidan och inte baseras på hur man ser ut.
Mitt självförtroende påverkas inte med eller utan smink (en sak jag utvecklat med tiden då jag tycker det är minst lika viktigt utveclka sitt inre som sitt yttre :P) ...Det är en befrielse typ och jag tycker alla tjejer ska må lika bra utan smink som med, sen är det absolut inte fel att bära smink. Jag själv älskar smink (har smink så jag kan fylla ett helt rum hahah) men bär det sällan, typ 2 ggr/månad.. hahah :P

Svar: Ne precis jag har heller inte tid att reflektera hur andra klär sig eller sminkar sig på gymet :P Jag bryr mig inte ett dugg vad andra gör och tycker alltid att alla får göra som de vill.

Ja precis självförtroende borde komma inifrån, eller då kanske man mer pratar om självkänsla, men de är svårt när man har dålig självkänsla och ofta känner man inte duger, då hjälper det att iaf ta hand om sitt yttre. Sen tycker jag helt enkelt jag ser förjävlig ut utan smink haha och när jag är så medveten om det känns det orimligt att gå helt utan smink för då mår jag bara dåligt när jag ser mig i spegeln. Tråkigt men sant
Malin

2014-09-03 @ 20:09:54
URL: http://boobluscious.blogg.se
Liiina

Jag tränar typ alltid med smink och har inte fått dålig hy. Vad menar du med att det oftast innehåller skit? Vilka ingredienser tänker du på då? Och vad är det som "täpper igen" porer?
Är du påläst på innehållsförteckningarna? Mvh makeup-artister

Svar: Med skit menar jag att det oftast inte är naturliga ämnen i smink. Är inte insatt i det men är väl färgämnen, konserveringsmedel och annat. Och tex foundation täpper ju igen porerna, är ganska logiskt då det ligger som ett tjockt lager över huden
Malin

2014-09-03 @ 21:58:16
Liiina

Jag hänger inte riktigt med i ditt resonemang. Det finns foundations som är helt naturliga och "icke-komodogena".
Sen finns det produkter som är kemiskt uppbyggda i ett labb för att det finns människor som inte tål det "naturliga" alternativet
Vilka konserveringsmedel anser du portilltäppande?
Vilka färgämnen är "skit"? Det lyser okunskap om dessa påståenden.
Förr i tiden användes nickel och blyrester i cremer men nu... Läkemedelsverket har fantastisk hård koll på branschen.

Svar: Du måste missuppfattat mitt inlägg helt, för det va mer menat som sarkasm, att om det är så farligt med smink när man tränar på gymet, som vissa påstår, så borde man heller inte ha smink alls. För det är ju såklart bättre för hyn att inte ha smink alls, så rent som möjligt är ju bäst. Jag sminkar mig varje dag och min hy mår inte dåligt av smink men för de som är petiga så är det bäst med inget
Malin

2014-09-03 @ 22:40:59
Elektra

Jag håller med dig, det är konstigt att många verkar bli så störda över att andra har smink på gymmet. Jag har det ibland, om jag redan är sminkad. Tycker inte att jag svettas så mycket i ansiktet av styrketräning att jag behöver tvätta bort det först. Känner mig också snyggare med smink och varför ska man inte få vara snygg på gymmet?

Dummast är väl kommentaren "man är ju på gymmet för att träna, inte för att va snygg". Isf kan man ju aldrig ha smink; "Man är väl på jobbet för att jobba, inte va snygg" osv.

Svar: Haha ja precis, jag vill alltid känna mig fin, spelar ingen roll om de är på gymet eller jobbet lixom :) Bara för man sminkar sig innan gymet betyder det inte att man bara sitter på en yogaboll och ser fin ut :P
Malin

2014-09-04 @ 11:52:16
bella

tränar alltid med smink!
Men då har jag bara mascara och fyllt i ögonbrynen..
Skulle aldrig kunna träna lika bra utan smink pga känner mig naken o ful ;S så hellre känna sig fin o träna bra

2014-09-04 @ 14:51:33


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Fitnessmom

Work for it!

RSS 2.0